Нейно Превъзходителство Посланик Закия Ел-Мидауи се срещна с кмета на община Костинброд, г-н Трайко Младенов и обсъдиха възможностите за бъдещи съвместни инициативи и провеждането на изложения на марокански стоки в град Костинброд.

Заедно с посланичката на Кралство Мароко бе г-н Мохамед Бишр – заместник- ръководител на мисията и г-жа Екатерина Павлова –журналист и главен редактор на „Diplomatic spectrum”.

Н. Пр. посланик Закия Ел-Мидауи разказа в кабинета на кмета, че между България и Мароко съществуват дългогодишни ползотворни връзки и двете държави имат много общи черти. На първо място е интересът като туристически дестинации, които предлагат атрактивни почивки на море, почивка на планина и богато културно – историческо наследство.

Нейно Превъзходителство подчерта за 12 – вековната история на Мароко. Тя заяви своята категорична готовност да продължи линията на сътрудничество и активно партньорство в сферата на културата, образованието и икономиката в Република България.

На срещата стана ясно, че към края на ноември месец в Костинброд ще се организира културно-масово събитие, в което основен акцент да бъде мароканската култура. Нейно Превъзходителство поясни, че така ще покажем най-доброто от богатството на културно-историческото наследство на Мароко.

Жителите на община Костинброд ще могат да се докоснат до Кралство Мароко като опитат от специалитетите на мароканската кухня, да се докоснат до една вековна мароканска традиция запазена до днес приготвяне на чай „Чайна церемония”, както и да се запознаят с типичните марокански женски традиционни костюми – Кафтани.

По време на визитата кметът г-н Трайко Младенов показа на Посланик Ел Мидауи обновената Ритуална зала, Народно Читалище „Иван Вазов-1947“ и площад „Иван Вазов“.

Заедно с кмета на община Костинброд бяха д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, инж. Теодора Гогова – зам.-кмет, г-жа Валя Иванова – секретар на община Костинброд, г-жа Анита Кръстанова- Директор Дирекция и Главен счетоводител и г-жа Снежа Трендафилова – главен юрисконсулт на община Костинброд.

7206 посещения общо 1 посещения за деня
Посланичката на Кралство Мароко на посещение в община Костинброд