На 10.12.2022г. от 16:00 часа започна единадесетото издание на певческия конкурс „Парад на детската забавна песен” – Костинброд 2022г.

В този късен следобед в препълнената зала на НЧ „Иван Вазов – 1947” цареше невинността и добротата. Под бурни аплодисменти се изявиха вокални групи, дуети и солови изпълнители от почти всички детски градини, училища и читалища от община Костинброд, както и гости от община Божурище, Годеч, Горна Малина, Требич, Ихтиман, Вакарел и град София. Публиката цели четири часа изживя очарованието на детските таланти и красотата на творческия порив на младите певци.

Фестивалът беше организиран от община Костинброд, с подкрепата на Съюза на българските композитори и със съдействието на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Събитието откри кметът на община Костинброд – г-н Трайко Младенов.

На „Парад на детската забавна песен” – Костинброд 2022г. впечатляваше съставът на журито:

АНДРЕЙ ДРЕНИКОВ се изявява като импровизатор, певец, цигулар, пианист, драматичен и комедиен актьор, шоумен и автор на голяма част от текстовете на своите песни. Композира от ранна възраст в различни жанрове. Творчеството му обхваща стотици детски, театрални и естрадни песни, музика за над 110 постановки за драматичен и куклен театър в София и страната. Написал е музика за много радио и телевизионни новели, филми, пиеси и други предавания. Като композитор и изпълнител изнася стотици концерти за деца и възрастни със своя музика. Получава награди за театрална музика, над 40 награди за детска музика и награди за естрадна музика на различни попфестивали. Автор е още на балет-приказка, пиеси за цигулка, пиано, виолончело и други инструментални композиции.

ДАНИ МИЛЕВ- Композира първата си песен още на 10-годишна възраст за училищен конкурс. Свири на класическа китара. Работи с Дони и Момчил, Нона Йотова, Нети, Ваня Костова, Графа, Стефан Вълдобрев, Дони, Нина Николина, Поли Генова и ОЩЕ много други БЪЛГАРСКИ ЗВЕЗДИ. Изявява се както като солов изпълнител, така и с групата си, съвместно с Марияна Попова, с Поли Генова, но най-вече начело на „Дани Милев бенд“. ЕДИН ОТ НАЙ-ТЪРСЕНИТЕ КОМПОЗИТОРИ В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ОТ ВСИЧКИ БРАНШОВЕ НА БЪЛГАРСКИ ПЕВЦИ. И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО , ОБЩИНА КОСТИНБРОД Е ГОРДА ИМЕННО ТОЙ ДА БЪДЕ В ДНЕШНОТО ЖУРИ, ЗАЩОТО Е ЖИТЕЛ НА ГРАД КОСТИНБРОД!

Петър Алексиев – композитор и аудио инженер. Завършва Композиция и Тонрежисура в Националната музикална академия “Проф.Панчо Владигеров”, гр. София.

Многократен носител на Гран При-та и призови награди от национални и международни форуми за композиция, аранжимент и класическо пиано. Има над 10 хиляди часа студиен опит като композитор, аранжор и музикален продуцент. Съосновател на музикалния лейбъл “ANP Music Production”. Съосновател на музикалния проект “The KHANS”. Проектът има за цел да представи силата на българския дух в световен мащаб. Петър живее в град Костинброд.

Достатъчни гаранции за сериозно и мащабно състезание в сферата на вокалното изкуство. И потвърждение за възвишеното намерение – да се даде простор на младите таланти и да бъдат стимулирани за нови още по-високи изяви.

Представени бяха 28 учебни и културни институции, но те включиха към груповото си пеене и излъчени от тях индивидуални изпълнители, така че броят на състезаващите беше над 100. Участниците бяха разделени в три категории – от 3 до 7 години, от 1 до 4 клас и от 5 до 9 клас.

А за да се даде време за спокойно и обективно оценяване, паузата се запълни от друго приятно събитие – Караоке с героите Мими, Биби и Маргаритка.

След невероятното караоке за деца се премина към награждаването и официалната част. На 11 парад на детската забавна песен присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд и г-жа Петя Петрова – секретар на Централната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Всички официални гости връчиха награди и се изказаха от сцената на НЧ „Иван Вазов-1947“.

Благодарим ви мили деца за любовта, с която ни заредихте!

До следващата година, когато ще честваме 12 години „Парад на забавната детска песен”!

Всеки участник, който не е присъствал на награждаването моля да се свърже с община Костинброд за предаването на наградите.

Протоколът от журито ще бъде публикуван на страницата на община Костинброд.

Протокол

17250 посещения общо 1 посещения за деня
11 певчески конкурс „Парад на детската забавна песен” – Костинброд 2022г.