На 21.01.23г. от 11:00 часа в ресторант „Нива” се отпразнува „Бабинден“. Кметът на община Костинброд – г-н Трайко Младенов поздрави всички присъстващи и им пожела здраве. Той обеща на най-малките – едно прекрасно детство в община Костинброд с много детски площадки, а на техните родители – реновирани училища и нова детска градина.

През 2023 г. в община Костинброд са родени общо 132 малки наследници и жители на нашата община.

Общинска администрация – Костинброд засвидетелства своето уважение и признателност към лекарите, акушер-гинеколозите и акушерките, които се грижат за младите майки и децата, както и към самите родители с церемония и връчване на подаръци. На тържеството присъстваха д-р Ивайло Петров – гинеколог и акушерките г-жа Юлия Динкова и г-жа Лиляна Милева.

Първо бебе за 2023 година е прекрасният Калоян Александров Кирилов. На церемонията присъстваха родителите Юлияна и Александър Кирилови, заедно с първия жител на община Костинброд за 2023г. Майката на първото бебе беше поканена да направи ритуала „Бабуване“.

Юлияна Кирилова и акушерките Юлия Динкова и Лиляна Милева пресъздадоха ритуала по поливане на ръцете. Тези ръце, които са помогнали децата ни да се появят на бял свят.

Тържествената церемония нямаше да бъде същата и без победителя от конкурса „Парад на детска забавна песен-2022г.”.

Василия Тодорова, която взе първо място в своята категория поздрави празнуващите с песента „Детска планета“.

Кметът на община Костинброд, заедно с д-р Атанас Тенев- председател на Общински съвет връчиха сребърни кюлчета на всички деца регистрирани с постоянен адрес в община Костинброд.

За първи път в община Костинброд сребърното кюлче е гравирано с герба на общината!

Децата са бъдещето на нашия град и нашата страна. Наш дълг и грижа е да работим за тяхното щастие и успех. Община Костинброд се гордее със своите 132 малки юнаци и ще направи всичко възможно те да се чувстват добре в своя роден град или родно село.

4561 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд продължава традицията на връчване на подаръци за децата родени през предходната година