Мероприятието се проведе на стадион “Белица”в град Костинброд. Националният шампионат и киноложката изложба на Българско Овчарско куче се организира съвместно БРКС /Български Републикански Киноложки Съюз/, Български киноложки клуб за Българско Овчарско куче и община Костинброд. В изложбата взеха участие клубове от цялата страна. Съдиите оценяваха представените екземпляри от българската порода. Изложбата започна с изпълнение с гайди и химна на Р. България.

Публиката се наслади и на демонстрация за послушание, изпълнение на команди на кучета, фризби фристайл – игра с куче и танц с куче.

След кратката програма всички клубове и индивидуални състезатели дефилираха заедно със своите кучета и знамена. На събитието присъстваха г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд и Аврам Петков – международен съдия на всички породи кучета и организатор на днешното събитие.

 

4420 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд за четвърти път бе домакин на Националния шампионат за всички породи кучета и Специализирана изложба за Българско овчарско куче под името “Мирослав Арсенов”!