На подписването на договора присъстваха д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, инж. Габриела Трайкова- зам.-кмет на община Костинброд и представител на фирмата-изпълнител за закупуване, доставка и монтаж на новите медицински апарати за нуждите на жителите на община Костинброд.

Предназначението на договора е закупуване на цифров графичен рентгенов апарат с безжичен цифров панел с Включен PACS, ултразвукова система с цветен Доплер и два трансдюсера – конвексен и линеен.

Апаратът ще е най-новата медицинска апаратура за образна диагностика в община Костинброд и ще осъществява цялата гама рентгенови изследвания при заболявания на мускулно-скелетната, храносмилателната, дихателната, отделителната, половата и др. системи.

Образната диагностика ще помага на медика да постави точна диагноза и да предприеме най-добро лечение на пациента. Важен фактор ще и спестяването на средства и време на жителите на общината в търсене на други медицински центрове, разполагащи с подобна техника.

В момента тече ремонта на втория етаж от поликлиниката, където ще бъде доставена и монтирана медицинската техника. Санитарните възли са готови, като остават кабинетите, които са по изискване за един съвременен диагностичен център, разполагащ с рентгенов апарат, мамограф и ултразвуков диагностичен апарат. На същия етаж ще се отворят кабинети за специализирана медицинска помощ.

След близо 20 години в частни ръце и разпродадена на различни собственици, постепенно сградата на Поликлиниката се връща в активите на община Костинброд!

Въпреки трудностите общинското ръководство успя да задели средства и закупи втория етаж на сградата!

Благодарение на единодушните решения на общински съвет-Костинброд през изминалия мандат, община Костинброд осигури и средства за ремонт на помещенията, и закупуване на медицинска техника от най-ново поколение!

9297 посещения общо 1 посещения за деня
На 6.03.2024 г. В кабинета на кмета г-н Трайко Младенов се състоя подписването на договор по процедура за закупуването на рентгенов апарат, мамограф и ултразвуков диагностичен апарат