Нова традиция се заражда в град Костинброд, а именно турнир на всички деца, играещи в ОФК „Костинброд- 2012“. Турнирът бе организиран от община Костинброд и треньорите Костадин Кръстанов, Валентин Ванов, Ивайло Кръстанов и Георги Тодоров. За турнира общината закупи нови мрежи за всички футболни врати, на които играят децата. Поръчани са от Италия професионални тренировъчни пособия за децата, за да тренират професионално футбол на стадион „Бенковски“. Община Костинброд ще продължава да инвестира в детско-юношеската школа на ОФК „Костинброд-2012“.

На турнира по случай 100 години футбол присъстваха: г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на общински съвет – Костинброд, общинските съветници г-жа Мариела Средкова, г-н Валентин Делчев, г-н Борислав Здравков, г-н Димитър Григоров и г-н Николай Йотов, ветерани и родители, дошли да подкрепят децата.

Кметът на община Костинброд и общински съветници наградиха заслужили ветерани, играли от създаването на футбола в Костинброд. Освен ветерани отличени бяха и треньорите на децата на ОФК „Костинброд-2012“.

Кметът на община Костинброд заяви пред всички присъстващи: „Днес сме се събрали на стадион „Бенковски“, за да отбележим нашата история и дадем начало на нашето бъдеще! Тук е момента да кажа, че имаме идеен проект за футболен стадион  на Белица. Футболния стадион ще бъде с нови трибуни и разширяване на спортната зала на Белица, а тук, в кв. Маслово подготвяме проект за басейн за нашите деца. Да имат възможност и да им се предоставя всякакъв вид спорт. И това всичко е за нашите деца, децата на община Костинброд!“, заяви г-н Младенов.

Да поздрави ветераните и да пожелае успех на децата се изказа и председателят на Общински съвет д-р Атанас Тенев. Той заяви:

„Поздравявам инициативния комитет, който организира всичко по поставянето на монумента в градинката в кв. Шияковци. Така се гради история! Горд съм, че съм част от тази история! А за децата пожелавам здраве! Нека да спортуват всички деца, защото спортът е здраве, спортът е дисциплина, спортът учи на живот. Пожелавам само победи на всички през следващия сезон!“

След награждаването, в приятелски мачове, участие взеха 80 деца от всички възрастови групи. Всички присъстващи се насладиха на четири кратки приятелски срещи, като всеки треньор изправи две от своите школи – една срещу друга.

Г-н Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд награди всички деца, участвали в днешния турнир, със  златен медал и с благодарност за приноса в българския спорт!

Благодарим за великодушието и професионализма на треньорите на ОФК „Костинброд- 2012“!

На родителите – за вдъхновяващите им наследници!

На ръководството на общината – за подкрепата и вярата в децата!

А на всички деца и футболисти, благодарим, че влагате много сърце в това, което правите!

Спортувайте, забавлявайте се и помнете, че трудностите, които срещаме днес – определят това, кои ще бъдем ние утре.

13143 посещения общо 1 посещения за деня
Любителите и радетели на футбола отбелязаха „100 години футбол в Костинброд“ с приятелски срещи между децата на ОФК „Костинброд-2012“ на стадион “Бенковски”, кв. Маслово