На 06.11.2015 година в малкия салона на НЧ“Иван Вазов“ в присъствието на областния управител на Софийска област и ВрИД Кмет на община Коистнброд г-н Любен Кънчев се състоя първата тържествена сесия на новоизбрания общински съвет Костинброд. Тя беше открита от областния управител на Софийска област г-жа Росица Иванова.

С пожелания за успешна, ползотворна и посветена изцяло в името на хората работа, се обърна тя към новоизбраните  кмет на община, общински съветници и кметове на кметства. След това тя прочете клетвата на новоизбрания кмет на община Костинброд г-н Трайко Младенов, който се закле пред нея. Пред г-жа Иванова  се заклеха последователно и  новоизбраните общинските съветници и кметовете на кметства.

След церемонията по заклеването г-н Трайко Младенов взе думата като кмет на община Костинброд.Пред новоизбраните представители на местната власт и гостите той каза:

„За  мен е чест  да съм тук пред Вас.В таза предизборна кампания ние се срещнахме с много хора, говорихме с много хора, обсъждахме и споделяхме.През тази предизборна кампания, ние бяхме граждани – борихме се за гласа на суверена, на народа , на гражданите на нашата община.Те дадоха своя глас, направиха своя вот и ето ни сега всички ние тук, в тази зала.

Днес ,аз заставам пред Вас като Трайко Младенов, като политическа фигура, като кмет на Община Костинброд, за да заявя и да декларирам определени принципи пред Вас , като мои колеги.Искам да заявя и  да декларирам, че общинска администрация Костинброд ще продължава да работи толкова добре и целеустремено, както работеше през последните четири години!За четири години общинска администрация постигна много. Видимите  резултати са факт за цялата община.За четири години екипа на г-н Димитров, част от който екип бях и аз, направихме много и ще продължим да правим.Аз бях горд, че съм от този екип, горд съм, че ще ръководя този екип! Ние ще работим да запазим основните морални ценности  в защита на гражданите, на обществото, в защита на нашата община.Искам да декларирам, че и занапред ще работим с всички хора, без да ги делим на расов, етнически, социален или полов признак.Без да ги делим на възраст, класа, пол, занятие.И моя призив към Вас, като колеги, в тази стая тук, където ще споделяме, обсъждаме и вземаме важни решения е – работете за цялата община!

Да, хората са гласували за вас. Да, дали са гласа си за всеки един от вас, но от този момент ние трябва да работим за абсолютно всички хора.От този момент нататък, няма какво да делим!

И днес, още днес, след края на тази официална част започваме да работим.Така, че приятна работа на всички!

И нека след четири години, когато отново има местни избори да можем да гледаме хората в очите!…“

След тази реч областния управител даде думата на най-възрастния общински съветник г-н Димитър Найденов да продължи заседанието.Г-н Димитър Найденов, на свой ред поздрави колегите си.Беше сформирана комисия по избор на нов председател на общинския съвет.Бяха предложени две кандидатурите  на г-н Атанас Тенев и г-н Николай Борисов. След което протече гласуване. След преброяване на бюлетините, комисията обяви, че г-н Атанас Тенев е получил 11 гласа, а г-н Николай Борисов е получил 6 гласа и обяви г-н Тенев за новия председател на ОбС Костинброд.

Г-н Димитър Найденов отстъпи мястото на г-н Тенев, които продължи да води заседанието на тържествената сесия до нейния край. След края на тържествената сесия се състоя церемония по въвеждането на новия кмет в кабинета на кмета в сградата на общинска администрация. Пред сградата на общинска администрация Отец Дамян направи водосвет за успех в работата на новия кмет и общинската администрация.

 

Г-н Милен Димитров благодари на всички служители на администрацията за работата през последните години и пожела успех на новия кмет. Г-н Трайко Младенов благодари на г-н Димитров за опита, които му е предал и за работата и успехите през целия мандат. След това г-н Младенов предаде на г-н Димитров подарък от името на цялата администрация – златна значка с герба на общината.

Г-н Димитров, като бивш кмет, въведе в кабинета на кмета г-н Младенов.Там г-н Младенов получи също подарък от администрацията – визитник с първите визитки , на които е изписано „ТРАЙКО МЛАДЕНОВ – Кмет на Община Костинброд“, а на визитника е щамповано „ОБЩИНА КОСТИНБРОД“
 


С новия кмет на Община Божурище г-н Георги Димов
 


Посрещане на новия кмет на общинаКостинброд г-н Трайко Младенов по традиция с хляб, сол и мед
 


Въвеждане на г-н Младенов в кабинета на кмета в сградата на общинска администрация.Посрещане отново с хляб, сол и мед

4903 посещения общо 1 посещения за деня
Първа тържествена сесия на новоизбрания общински съвет Костинброд