Във века на развитите технологии децата много често прекарват времето си за игра пред екрана на компютъра или телевизора, вместо да се наслаждават на природа и въздух навън.  Освен от интелектуални и компютърни игри то се нуждае от игра сред природата и от физически упражнения. С тази идея се създават детските площадки. Елементите на съвременните детски площадки са предназначени за тренировка и развитие на физическите навици на децата. Пързалки, катерушки, съвременни приспособления за игри-всичко това вече все по-често се вижда в община Костинброд. Затова се счита, че инвестициите, които общината влага в детските и спортните площадки, неимоверно се завръщат под формата на по-добро качество на живот и по-добро здравословно състояние на населението.


Уникална по рода си детска площадка бе открита и днес  от г-н Трайко Младенов.  Проектът е по инициатива на община Костинброд и представлява иновативна концепция за детска площадка, оборудвана и с фитнес уреди,  едно различно и ново преживяване за децата, което ще ги провокира за повече физическа активност.  

Площадката е изградена в най-оживения квартал в гр.Костинброд- кв.Зора  и има положена ударопоглъщаща настилка, а съоръженията отговарят на всички изисквания за безопасност.

Събитието бе  уважено от г-жа Росица Иванова- областен управител на Софийска област,  д-р Атанас Тенев – председател на общински съвет, зам.кметове – Габриела Георгиева, Любен Кънчев и Теодора Гогова, общински съветници , кметове и граждани от община Костинброд.

Тържеството протече с много музика, танци и забавления, а за игрите на децата се погрижиха аниматори. 

С този проект ние от община Костинброд се надяваме да подарим на децата едно изключително изживяване, да ги мотивираме да играят повече на открито и да се забавляват заедно .

3855 посещения общо 1 посещения за деня
Откриване на нова детска площадка в кв.Зора,град Костинброд