Съборът в с.Богьовци се проведе на 15 октомври, по случай отпразнуването на българския празник – Петковден, патронният празник на храма „Св.Петка“. Църквата е построена през 1852г. Тя е изцяло стенописвана от майстори от Дебърската и Самоковската зографски школи. “Св. Петка” е обявена за паметник на културата от ІІ-ра група с изключителна художествена стойност. Изключително ценно културно наследство за България. Разбира се,  празникът бе почетен с курбан в центъра на село Богьовци, община Костинброд, организиран от кмета на селото г-жа Емилия Костова.

Идеята на курбана е да се измоли милост от висшите сили (природни, светци, Богородица) да не пращат болести и зло и да бъдат милостиви. Хората да живеят в мир и разбирателство и да не ги сполетяват бедствия и премеждия. 

Празника уважиха: г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Иван Стойнов – народен представител от ПП ГЕРБ, г-жа Росица Иванова – областен управител на Софийска област, д-р Атанас Тенев – председател на общински съвет, г-н Любен Кънчев – зам.кмет на община Костинброд, г-н Борислав Борисов – кмет на село Петърч, общински съветници и граждани от община Костинброд.

4032 посещения общо 1 посещения за деня
Отпразнуване на Петковден в село Богьовци