На 3 март в 11:00 часа бяха положени венци и цветя в село Петърч, село Безден и село Опицвет. Г-н Трайко Младенов, заедно с г-н Борислав Борисов, г-жа Гергана Величкова, г-жа Емилия Костова, г-н Бойко Борисов- кметове от община Костинброд, общински съветници: г-н Живко Георгиев, г-жа Даниела Станкова, г-жа Клара Кръстанова и граждани уважиха празника.
  
На площад „Иван Вазов”,гр.Костинброд се проведе тържествена заря-проверка по повод Националният празник на Република България. Командира на военно формирoвание 34420 поздрави военнослужещите по случай 3 март и прие строя на личния състав, участващ в церемонията.

 

 

В тържественото си слово кметът г-н Трайко Младенов отбеляза, че българите са доказали през годините пред европейските народи, че копнеят за свобода и са готови да се борят за нея с цената на живота си.

“Днес свободата и достойнството на България зависят от всички нас, от усилията ни по демократичен път да защитаваме правата си, да се борим за по-добър и справедлив живот и да изграждаме демокрация от европейски тип", каза още в словото си кметът.


На официалната трибуна присъстваха още г-н Любен Кънчев, г-жа Габриела Георгиева,г-жа Теодора Гогова-зам.кметове на община Костинброд, всички общински съветници, г-н Радослав Асенов-кмет на община Годеч и специални гости.

Със сваляне на шапки и падане на колене участниците в церемонията и присъстващите граждани отдадоха почит на геройски загиналите в боевете за свободата и независимостта на Родината. Техните имена се произнесоха на фона на траурния марш на Българската войска ,,Покойници '', след което прозвуча химна на Република България.


Проверката завърши с тържествена заря в небето.
В церемонията участваха военно формирoвание 34420, с командир Благовест Николов и майор Димитър Донев.

Вечерта продължи с уникален спектакъл на децата от ДЦРДУ и ЦОП”Промяна” . Зрителите се насладиха на вълнуваща приказно-фантастична история под наслов“Училище за фантазьори“.
В спектакъла с модерно-източно звучене уччастваха и актьорите Стефан Милков и Стефания Здравкова.
Костинбродчани се насладиха и на завършека на вечерта „Споменът за утре“ изпълняван от трупата на Нешка Робева.

 
Стил, логика и сюжет отстъпват пред емоцията и хаоса. Може би защото спомените не се поддават на укротяване или дори на елементарно подреждане. Спектакъла е изграден на базата на български и световни хитове от близкото и по-далечно минало изпълнени от танцьорите от трупата на Нешка Робева и Христо Младенов.
Да чуеш на едно място „Черен влак се композира”, “ Зайди зайди ясно слънце“, „Две следи”, и „Вървят ли двама”, ако не е невероятно, поне е любопитно. Но да видиш фолклор и туист, рок и танго, заедно с виртуозните танцьори, си е истинско преживяване…

5133 посещения общо 2 посещения за деня
Тържествена заря – проверка в чест на 139-та годишнина от Освобождението на България