Храмовият празник беше на 15 август, но традицията е съборът да се прави в първия почивен ден, за да може повече хора да почетат празника Голяма Богородица. В църквата всеки имаше възможност да запали свещ, а отец Желязко отслужи празничен молебен и водосвет за здраве. В района около църквата бяха подготвени места за почивка, отдих и веселие, както и възможности за забавление на малки и големи, като по този начин храмовия празник се превърна в истински събор. Свещеникът освети и курбана за здраве.

[robo-gallery id=“11811″]

Съборът се радваше на голям интерес, като беше уважен и от официални гости – Председателят на Общински съвет – Костинброд д-р Атанас Тенев, зам.-кметове инж.Габриела Георгиева и г-жа Теодора Гогова,кметът а с. Петърч г-н Борислав Борисов, PR на община Костинброд г-жа Бистра Боянова, както и почти всички кметове на населени места от община Костинброд.

Домакинът и кмет на с. Дръмша и с. Дреново г-н Добри Тодоров предложи на гостите си топло посрещане и курбан за здраве. Празникът бе посетен от много граждани и гости на община Костинброд.

2995 посещения общо 1 посещения за деня
На 19 август, събота, се състоя храмовия празник на църквата „Успение Богородично“ в с. Дреново