На 18 декември 2017г. бе открита невероятна детска  площадка, фитнес на открито и място за отдих с беседка и засадени дръвчета  в село Драговищица. По време на официалното откриване,  кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов заяви  радостта си, че общинска администрация – Костинброд  успя да превърне изоставения и неподдържан от години терен в едно приветливо място за отдих и спорт. Отец Радослав направи водосвет за здраве на бъдещия парк в село Драговищица, а лентата с българския трикольор бе отрязана от г-н Трайко Младенов, г-жа Албена Виденова – кмет на село Драговищица и д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд.

Изграждането на площадката е с подкрепата на Регионално депо – Костинброд, а фитнеса на открито и беседката са благодарение на взаимната работа на общинска администрация- Костинброд и Общински съвет – Костинброд.

Община Костинброд  ще продължи да изгражда  нови детски площадки, поетапни ремонти и поддръжка на спортни и детски площадки в съответствие със стандартите за безопасност.

Малко по- късно, в истинска коледна работилница се превърна занималнята на 1-ва и 2-ра група в   ДГ „Детелина“ с.Драговищица.

Деца и родители изработваха заедно суровачки, които ще бъдат използвани при представянето на коледната им програма. Под умелото ръководство на техните възпитателки и г-жа Румяна Аврамова – директор на ДГ „Детелина“,  малчуганите накичваха с пуканки и сушени плодове дряновите клонки. Кметът на община Костинброд, заедно с кмета на село Драговищица и председателя на общински съвет- Костинброд бяха разведени в уникалната детска градина.

Директорката, г-жа Аврамова се похвали с нови креватчета за най-малките, коледна украса и кипящ живот в детска градина „Детелина“.

Празникът в село Драговищица продължи с пълна сила с талантливите и красиви млади хора от танцова школа „Емиданс“ с хореограф Каролина Янакиева и музикална школа „Иркапей“ с музикален ръководител Бисера Иванова. Те представиха на публиката в с.Драговищица близо двучасов концерт. С изпълнения  като прекрасни народни песни, шопски танци, коледари и  балет. Всички участници в концерта се представиха чудесно и доставиха  наслада на публиката. В края на концерта г-н Трайко Младенов поздрави двете ръководителки на школите, както и всички виновници за този прекрасен концерт.

Кметът на община Костинброд  пожела успех и още много творчески изяви на сцената в община Костинброд, както и много награди от национални и международни фестивали.

„За мен е чест и удоволствие да присъствам на всяка изява в село Драговищица. Тук винаги е имало и ще има живот, пример за това е случващото се на сцената в НЧ“Георги Сава Раковски -1928“.

В края на годината нека си дадем равносметка какво се случи и какво ще се случи в село Драговищица. Започнахме годината с откриване на залата, която ще бъде използвана за културен живот и ритуални обреди в селото. Днес, откриваме и нова детска площадка, фитнес на открито и място за отдих за драговищенци. Започваме новата година с проект в действие, а именно ремонтирането на Народно читалище „Г.С.Раковски-1928“, който е проект спечелен и ръководен от читалищните дейци.Виждаме обновената сграда и скоро очакваме неговото завършване. За в скоро бъдеще си поставяме за цел откриването на реновирания войнишки паметник и нов площад в центъра на село Драговищица, който е част от проекта, с който се ремонтира читалището. Да завършим и с готовия проект за водопровод, който е изцяло нов и независим проект за селото.“, каза в речта си г-н Трайко Младенов.

На Коледния  концерт присъстваха : г-н Юлиан Ангелов- Народен представител от 44-то Народно събрание, г-жа Албена Виденова- кмет на с.Драговищица, общински съветници г-жа Анна Радовска, г-н Иван Иванов, г-н Николай Борисов, г-жа Виктория Яшнова- мн.експерт ”Култура и спорт” , г-жа Бистра Боянова- PR на община Костинброд, директори на училища, детски градини, гости и граждани от община Костинброд.

Вечерта завърши и със  запалване на коледните светлина на елхата до НЧ“Г.С.Раковски-1928“.

Г-жа Албена Виденова – кмет на село Драговищица поздрави всички гости на събитието и пожела весели коледни и новогодишни празници.

28880 посещения общо 1 посещения за деня
Празник в село Драговищица