На 16.02.2018г. в 11:30 часа възпитаниците  от Второ  ОУ „Васил Левски”, кв. Шияковци  представиха на своите гости викторина с въпроси за Апостола на свободата, стихотворения и пяха песни в чест на своя патрон. Най-напред с поздравителни думи към децата се обърна  директорът  на ОУ“Васил Левски“- г-жа Красимира Манова.  Своето послание да пазим името на Васил Левски, човекът посветил животът си в името на едно „Чиста и свята Република“, отправи и зам.-кметът инж. Габриела Георгиева. „Не забравяйте тези думи, не забравяйте стиховете и песните, посветени на Апостола за свобода. Не забравяйте тази дата и винаги чествайте патронния си празник, защото Второ ОУ“Васил Левски“ е училище с история!“

Заместник кметът на община Костинброд връчи на Директора на Второ ОУ “Васил Левски“ книга за Шияковския манастир „Св.Архангел Михаил“ и брошура с карта на маршрута до него. Изпълненията на децата от костинбродското училище припомниха исторически моменти от живота и революционната дейност на Левски. Малко по- рано, г-н Николай Георгиев – главен експерт „Бюджет и финансов контрол“ в община Костинброд и бивш възпитаник на училището преподава математика на 6 клас.  Тази инициатива на Второ ОУ „Васил Левски“ допринесе за разширяване на знанията на учениците и запознаване с вече пораснали, реализирали се свои „съученици‘.  Г-жа Светослава Иванова- директор на Дневен център за работа с деца на улицата, също преподава на децата в час по Български език.

По повод на честването  бяха наградени ученици с книги свързани с Апостола. Децата заслужено получиха подарък, допринесли за престижа на своето училище. Богата програма, реализирана от целия педагогически екип на училището с отговорност, че тук, във  Второ ОУ „Васил Левски” – Костинброд, се обучава и възпитава бъдещето на България.

Освен зам-кметът инж. Габриела Георгиева, специални гости на събитието бяха г-жа Таня Иванова – началник отдел „Социални и хуманитарни дейности“ и г-жа Бистра Боянова- връзки с обществеността в община Костинброд.

2517 посещения общо 1 посещения за деня
Второ oсновно училище „Васил Левски“ отпразнува патронния си празник