Площадката беше открита официално с водосвет от отец Серафим. На събитието присъстваха домакините на мероприятието в лицето на кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, заместник кметовете – инж. Габриела Георгиева, г-жа Теодора Гогова и г-н Александър Ненов, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, общински съветници и директори на детски градини и училища от община Костинброд.

Лентата за новата площадка прерязаха родители присъстващи на събитието!

Площадката е най-голямата на територията на общината, с пет броя съоръжения, а малчуганите ще се радват на една приветлива и модерна среда, отговаряща на всички европейски изисквания за безопасност.

Освен новата детска площадка жителите на град Костинброд могат да видят как е облагородено цялото обособено място за отдих. Засадени са зелените площи, благодарение на фирма „Скиптър” от село Голяновци. Поставени са нови пейки и две големи беседки. На цялата територия на градинката  е монтирано 24- часово видео наблюдение. В близост има и две химически тоалетни.

Кметът, г-н Трайко Младенов изказа специални благодарности на фирмата-спонсор за озеленяването и съобщи, че до края на годината ще бъдат открити трите нови детски площадки в град Костинброд, които в момента се изграждат. Г-н Младенов обясни, защо е избрал детската площадка да е замък.
„В Гербът на община Костинброд, над слънцето, петела и ключа е изобразена крепост. Точно тази крепост е основата на нашия град. Всичко това произлиза от резиденцията на Константин Велики, намираща се в град Костинброд и ние трябва да се гордеем, че той е резидирал тук.”

В края на официалното откриване, Лазарки от танцова школа „Анима” поздравиха гостите на събитието.

Български Младежки Червен кръст-Костинброд също взеха участие на мероприятието, като предоставиха на децата и родителите им истински празник. Над 100 деца се включиха в безплатното ателие, работилница за великденски яйца, организирана от доброволците на БМЧК-Костинброд.

Кулминацията за всички дошли да се забавляват бяха аниматорите, преоблечени като Принцеса и Пират.
Те предложиха на децата  детска дискотека, игри и състезания. Общинска администрация-Костинброд бе приготвила за най-малките жители  много подаръци и изненади.

33103 посещения общо 1 посещения за деня
С много настроение, музика, смях и игри днес на Лазаров ден се откри нова детска площадка в градинката на „Д-р Никола Чилов”, гр.Костинброд