То се организира от МВР, РСПБЗН, РУО и МОН.  На откриването присъстваха началника на  РСПБЗН–  комисар Георги Иванов, Началник РСПБЗН – Костинброд – гл. инспектор инж. Здравко Александров, старши експерт по организация на средното образование в РУО- г-н Христо Андреев, г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев-председател на ОбС-Костинброд, г-н Александър Ненов-зам.-кмет на община Костинброд.

Отборът на СУ “Д-р Петър Берон” е представителен на община Костинброд. Подготовката му се води от Емил Димитров– инспектор в Районна служба пожарна безопасност и защита на населението-Костинброд.

11 отбора премериха сили в две дисциплини. В „Бойно разгръщане на състезателната пътека“, нашите участници показаха много умения. Във втората дисциплина, „400м щафетно бягане с препятствия“ отборът от община Костинброд се класира на второ място. Първенци бяха община Годеч, а на трето място се класира община Елин Пелин.

Началникът на РСПБЗН – Костинброд – гл. инспектор инж. Здравко Александров беше организирал цялото състезание безупречно и на ниво, със съдействието и пълната подкрепа на община Костинброд, а от децата-състезатели само се изискваше да играят от сърце.

Г-н Трайко Младенов, заедно с д-р Атанас Тенев поздравиха всички състезатели за отличната игра и връчиха награди на победителите.

Поздравления на всички деца, които взеха участие на днешното състезание “Млад огнеборец”. Поздравления за състезателния дух и усърдието по време на подготовката!

Поздравления на нашите деца! За пореден път доказвате какви будни, млади костинбродчани сте и как с хъс и феар плей печелите всяко областно състезание!

14570 посещения общо 1 посещения за деня
На 09.05.2018 г. на стадион “Белица”, гр.Костинброд се проведе областното състезание на движението Младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец“