Фирмата „Марс Армор” е с огромен европейски и световен авторитет, а г-н Пламен Ташков- изпълнителен директор на компанията се е доказал, като човек помагащ на общината в различни обществени начинания. Делегация водена от министъра на икономиката в Индия бе на посещение в България, с цел преговори за инвеститори към индустриалните зони в  Индия и за инвестиции в България от страна на индийската икономика.

Г-н Пламен Ташков проведе двустранни разговори с индийсия министър, който има интерес към производството на бронежилетки.

На работната среща присъстваше и г-н Стамен Янев- изп. директор на Българска агенция за инвестиции /БАИ/, който доведе индийската делегация в град Костинброд.

Г-н Ташков разказа подробно за производството на своята компания. “МАРС Армор” е водещ производител в България, Европа и в света на бронежилетки с високо качество за нуждите както на армия, полиция, охрана на затвори, така и на охранителни компании и банки от цивилния пазар. Г-н Янев обясни за съвместната работа между държавата и  бизнеса и показа съпричастност  към тази тенденция, да се запази и да се продължи развиването й. А  търговските връзки между  двете държави България и Индия да се утвърдят и развиват в различни икономически посоки.

Кметът на община Костинброд разказа на гостите от Индия за прекрасната локация на община Костинброд и за сериозния бизнес на нейна територия. Той изложи проектите за развитие на бизнес зоната, по които общината и държавата работят.

Г-н Младенов връчи плакет на “Скреатиска” с мозайка от късноримската резиденция на Император Константин Велики и заяви, че именно улицата на която се намира най-големия бизнес в общината е кръстена „Император Константин Велики”.

Улицата предстои да бъде реновирана по големия проект за пътища, спечелен и подписан от общината. А на кръстовището между „Император Константин Велики” и „Ломско шосе”, до края на 2018г. ще се изгради функционално кръгово, благодарение на държавата в лицето на агенция „Пътна инфраструктура”.

Г-н Стамен Янев изтъкна, че в последните години Агенцията за инвестиции награди както община Костинброд, така и най-големите инвеститори на нейна територия за реализираните инвестиции.

Г-н Младенов покани гостуващата индийска делегация да посетят община Костинброд отново, като се насладят на богатият й културен календар, природните й забележителности и развиващите се за туризъм обекти.

11114 посещения общо 1 посещения за деня
Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд бе поканен на официална среща в една от най- развиващите се фирми на територията на общината – “Марс Армор”