Отец Дамян разведе Белоградчишки епископ Поликарп и разказа идеята на бъдещата светла обител. Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд подари на негово преосвещенство плакет с мозайка на късноримска резиденция „Скретиска“, като разказа за общата история на Император Константин Велики с Костинброд.

Община Костинброд винаги е помагала и се е грижила за църквите намиращи се на нейна територия. Православното разбиране за миряните разкрива и истинското значение и функции на духовенството. Духовниците правят Църквата това, което трябва да бъде: особен кръг хора или част от Бога. Тяхното предназначение е да увековечават вътре в Църквата това, което не зависи от хората: милостта на Бога, учението на Бога, заповедите на Бога, спасителната и целителна сила на Бога.

Всичко това предстои и в новостроящия се храм „Св.Св. Константин и Елена“.

Искренни благодарности на негово преосвещенство- Белоградчишки епископ Поликарп- Викарий на Софийски митрополит, че се отзова на поканата от г-н Трайко Младенов и д-р Атанас Тенев.

9696 посещения общо 2 посещения за деня
Белоградчишки епископ Поликарп – Викарий на Софийския митрополит посети новостроящият се храм „Св.Константин и Елена“ в град Костинброд