Визитата на китайската делегация беше подкрепена от Министерство на туризма на Република България, като община Костинброд е единствената община посетена от делегацията, след Столична община. Възможностите за укрепване и задълбочаване на приятелството и сътрудничеството в сферата на икономическите отношения, леката промишленост, културата и туризма бяха обсъдени на среща със заместник-кмета на община Костинброд г-н Александър Ненов и председателя на общински съвет – Костинброд д-р Атанас Тенев. Гостуващата в община Костинброд китайска делегация са от област Куингпу, Шанхай. Feng Gao, Lu Zhi Bin, Zhang Jing, Zhu Fuxian и Li Huagui са представители от Съвета за инвестиции от Шанхай. Гостите представиха своята област, като най-вече наблегнаха на своето световно Експо – изложение на стоки и услуги през октомври месец.

С площ от близо  675,5 km², Област Кингпу е сред най-големите и динамично развиващи се области намиращи се в мегаполиса, в който живеят 25 милиона души. В нея, както и в община Костинброд, се съчетават бизнес и древна култура. Гостите от Куингпу силно бяха впечатлени, че на територията на нашата община се намира двореца на Император Константин Велики – „Скретиска“. Община Костинброд през последните години работи усилено по този проект и скоро ще проличат първите видими резултати.

От своя страна г-н Александър Ненов запозна делегацията с ускореното икономическо развитие на общината и превръщането на община Костинброд през последните няколко години в силна икономическа зона в близост до столицата.

По време на срещата гостите се запознаха в детайли с дейността на Общинска администрация- Костинброд, както и с Общински съвет – Костинброд. Бяха обсъдени политики относно опазването и управлението на обекти с културно-историческо наследство, както и тяхното развитие. Представителите на община Костинброд и Общински съвет и делегацията от Шанхай обмениха опит и добри практики в тази сфера.

Тези срещи са от изключително значение за нашата община. Едно такова приятелство би довело до обмяна на опит, отваряне на път на нашия бизнес към Азия и добри ползи от една от най-големите икономики в света, а именно китайската.

5842 посещения общо 2 посещения за деня
Делегация от Шанхай, Китай посети община Костинброд