Възпитаниците на ДГ „Виолина“ от село Петърч имат три нови детски площадки, нов кабинет за логопед и от 1 септември започна да функционира яслена група, която още от първия ден е с пълен капацитет – 20 деца. Официалното откриване на новите придобивки на ДГ „Виолина“ направиха кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, заместник кметовете г-н Александър Ненов и г-жа Теодора Гогова, кметът на село Петърч г-н Борислав Борисов, Председателят на общински съвет – Костинброд д-р Атанас Тенев, общинските съветници г-жа Краса Крилашка и г-н Иван Иванов, както и директорът на детска градина „Виолина“ г-жа Весела Манова и директорката на ДГ „Детелина“ г-жа Румяна Аврамова.
Изграждането на трите детски съоръжения в двора на детска градина „Виолина“ e важно, защото създава още възможности децата на село Петърч да играят, да се забавляват и да изразходват енергията си в безопасна среда. Грижата за децата на община Костинброд остава водещ приоритет в работата на Общинска администрация-Костинброд. Подобряването на материалната база и инфраструктурата за по-добър учебен и възпитателен процес за нашите деца е приоритет, които последните години изпълняваме с огромно желание и настойчивост.
Построени са нова алеина мрежа  с нови площадки за игра. Площадките са покрити с ударопоглъщаща синтетична настилка, върху която са монтирани съоръженията за игра.
Водосвет за здраве отслужи отец Желязко, а възпитаниците на ДГ „Виолина“ зарадваха всички със своя музикална програма и рецитал на стихотворения.
« на 2 »
Г-н Трайко Младенов в своя поздрав към директорката, възпитателите и децата, заяви: „Най – важният акцент на днешното събитие е новата директорка г-жа Весела Манова, защото без нейния хъс за работа нямаше да има и другите придобивки за ДГ “Виолина“. А на такъв ръководител и мениджър, община Костинброд винаги ще помага! От добрата работа и комуникация идват и последващите неща, като инфраструктура, яслена група и нов кабинет с ресурсен учител. За седем години се промени целия образователен облик в цялата община. За седем години всички училища и детски градини могат да се похвалят с нещо ново!
 А в село Петърч към вчерашна дата – пред храм „Св. Вмч. Георги Победоносец“ има нов асфалтиран паркинг, и скоро – до края на месеца в парковата площ сад кметство Петърч ще се  открие и фитнес на открито. През следващата до 2020 г., зелената площ където преди около месец беше монтирана беседка ще бъде реконструирана напълно като ще се изгради паркова зона за отдих.“
Децата са цветята на Живота! За тях работим, за тях живеем… Те са нашето бъдеще!
Честити нови придобивки в ДГ „Виолина“!
Успех на яслената група и пожелаваме много слънчеви дни за много външни игри!
15262 посещения общо 1 посещения за деня
Откриване на яслена група, логопедичен кабинет и три нови детски площадки в ДГ „Виолина“, село Петърч