Община Костинброд изненада всички присъстващи и гости със старателно подготвени събития, концерти и инициативи, чиято кулминация беше на 17 септември – денят, които честваме големият християнски празник Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София. В 18.00 часа община Костинброд даде начало на  коктейл, по случай празника на град Костинброд в зала „Белица“ на стадион „Белица“. Пред гостите, дошли да уважат събитието, се изявиха двама костинбродчани. Представители на държавни институции, представители на бизнеса и много приятели от Република Сърбия дойдоха да уважат празника на града.

В препълнената спортна зала, гости и домакини /общинска администрация-Костинброд и общински съвет-Костинброд/ си честитиха радостното събитие и си пожелаха повече щастливи поводи за община Костинброд, които да ги събират заедно.
Г-н Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд представи първо Петър Алексиев – композитор.  Той от 7 годишен изучава пиано във Военния клуб-гр.София под ръководството на Теменужка Янева. Паралелно с това изучава и синтезатор при Юксел Ахмедов. От 11 годишен до сега Петър изучава китара и компютърно музициране при Алекс Нушев. Многократно печели национални и международни конкурси по класическо пиано, естрадна музика и аранжимент. Четири пъти влиза в книгата на фондация „Димитър Бербатов“ за най-талантливите деца на България. Средното си образование завършва във Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“ – гр. София и е автор химна на училището. В момента е студент в Националната музикална академия “Проф.Панчо Владигеров” гр.София в специалност композиция при проф. Красимир Тасков и в специалност тонрежисура.
Той представи прекрасните си произведения пред всички гости и получи заслужени аплодисменти.
След Петър Алексиев, на сцената в коктейлната зала се качи, вече познатата на всички, Гери Попгенова. Тя представи шест български песни и ги изпя с удоволствие и лекота. Гери е от Дневен център за работа с деца на улицата-Костинброд. Тази година неотлъчно с празниците на града вървеше и тържеството по случай тяхната 10- годишнина. ДЦДРУ-Костинброд се включиха във всички концерти, състояли се по повод празника на град Костинброд.
Мероприятието уважиха и гости от чужбина. Саша Джорджевич – кмет на община Гаджин Хан, Р.Сърбия беше сред гостите, както и Милан Йосифов – кмет на село Звонци, Иван Таков  – общински съветник в община Бабушница, Р.Сърбия, Саша Златанов – председател на българско малцинство за община Бабушница, Барт Невеянс – Белгийски партньор на акционерно дружество „Костинброд ЕКО“ и Юрг Буркхалтер – изпълнителен директор на Кока Кола ХБК. На събитието присъстваха г-н Николай Борисов- зам.-областен управител на Софийска област, бизнеса от община Костинброд, общински съветници, секретари на читалища, директори на центрове, училища и детски градини.
Тържествената програма, която беше осъществена с подкрепата на Кока Кола ХБК България започна точно в 20.00 часа на стадион „Белица“.
Ники Дограмаджиев-водещ на събитието започна програмата с изчитането на поздравителни адреси от президента на Република България г-н Румен Радев, Министър-председателя г-н Бойко Борисов, от националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ и военно формирование 34 420-Костинброд.
Водещият покани на сцената да се качат виновниците за този прекрасен празник. Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Юрг Буркхалтер – изпълнителен директор на Кока Кола ХБК, д-р Атанас Тенев – Председател на ОбС-Костинброд и г-н Любен Кънчев-зам.-министър на туризма.
Г-н Трайко Младенов преди своето слово извика на сцената своите заместник-кметове: г-н Александър Ненов, инж. Габриела Георгиева и инж. Теодора Гогова.   След като кметът откри празничния концерт, той изказа искрени благодарности към фирмите в община Костинброд, които помогнаха за празника.
„Заставам пред вас, заедно да си честитим 44 години град Костинброд! 44 години от съвременната ни история, но малки и големи трябва да знаят историята на град Костинброд. Всички трябва да знаят, че в община Костинброд се намират резиденцията на Император Константин Велики – „Скретиска“. Трябва да знаем, че тук той е градял християнството. А когато говорим за сегашното ни състояние и бъдещето на общината ще кажа само, че нашата община непрекъснато се развива. Всичко това правим за най-малките ни жители на община Костинброд, за нашите деца. За тях градим училища и детски градини. Факт е, че  през последните три години ремонтирахме три училища. За тези години ние дигнахме още повече културния живот на общината. Тези дни го доказват! Честит празник, град Костинброд!“
След речта на кмета, Юрг Буркхалтер – изпълнителен директор на Кока Кола ХБК беше поканен да поздрави жителите на град Костинброд, а след неговото приветствие г-н Любен Кънчев- зам.- министър поздрави всички присъстващи и изчете поздравителен адрес от г-жа Николина Ангелкова-министър на туризма.
Д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд след г-н Кънчев, връчи наградите от конкурса “Млад поет”- 2018г.  и поздрави всички жители. Конкурсът „Млад поет“ е иницииран от самия общински съвет – Костинброд, по идея на Димитър Найденов – общински съветник. Първото място взе Веселина Атанасова, със стихотворението „Палавница”, второ място спечели Ренета Коева със стихотворението „Ти отново стоиш на прага ми…“” и трето място отиде при Денис Олегов за стихотворението „Дните на живота”.
Пред над 4000 хил. човека за празника се погрижиха невероятните Дара и Криско. С техните песни повдигнаха настроението на всички присъстващи на стадиона и танцуващи в продължение на 2 часа. Сред репертоара на Дара и Криско бяха и песни като:“Родена такава”, “Кво не чу?”, “Все на мен”, а на Криско “Bazooka”, “Мърдай”, “Герой”, “Видимо доволни”, “Гледай как се прави”.
На финала, небето над град Костинброд се озари от 3 минутна прекрасна заря. Програмата на община Костинброд през изминалата празнична седмица беше изпълнена с култура, спорт, фолклор, любов към българското жанрово разнообразие! Надяваме се да сме докоснали сърцата и душите на малки и големи!
 
 
  
 
16971 посещения общо 1 посещения за деня
17 септември 2018г. Костинброд празнува!