Тържествената сесия на община Димитровград се проведе на 21-ви септември. Гостите на празника бяха настанени в  ремонтираната зала на Културния център на град Димитровград. Гости от община Костинброд бяха г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд и служители на общинска администрация-Костинброд от отдел „Социални и хуманитарни дейности”. Сред официалните лица бяха Ива Крулева- заместник-посланник на Република България в Република Сърбия, Емил Караиванов- кмет на община Асеновград, двете общини имат пакт за  побратимяване, Яшо Минков- зам.-кмет на община Димитровград, област Хасково и Вяра Церовска- кмет на община Перник.

Г-н Зоран Джуров – председател на общинския съвет и председател на организационния комитет откри тържествената сесия, по повод празника на община Димитровград.

След като изгледаха филм за община Димитровград, гостите присъстваха на  награждаването на  общинскaта наградa и признания за най-успешни лица и ведомства. След проведеното събрание на Организационния комитет за отбелязване празника на общината. Наградите бяха лично връчвани от Владица Димитров- кмет на община Димитровград, Република Сърбия.

Престижната общинска награда – златна монета, беше присъдена на Джорже Димов- доктор по ветеринарна медицина и Председател на Общинския съвет до кончината му през септември миналата година. Златната монета на община Димитровград взе неговата съпруга.

Наградени още бяха Йордан Ставров- подполковник и писател за постигнати резултати в културния и обществен живот, Ивица Манойлович-полицейски служител на гранична полиция за извънредни резултати в защитата и безопасноста на държавната граница, Ясминка Манчев-директор на Народната библиотека „Детко Петров” Доц. Д-р. Весна Николов- доктор в Клиничния център Ниш и доцент на Нишкия медицинския факултет, Д-р Росица Младенова- режисьор в БНТ за промоция на община Димитровград и Фондацията „Представи си живота” за постигнати резултати в решаване на здравословни и социални проблеми в община Димитровград.

На 21 септември, в залата на Културния център в град Димитровград, гостите се насладиха на Международния фестивал на духови оркестри и песни, изпълнени от деца от средното училище „Св.Св.Кирил и Методий” в град Димитровград.

В деня на празника Рождество Богородично в Република Сърбия, по главната централна улица в Димитровград премина празнично шествие на духови оркестри от Сърбия, Словения и Румъния. На улица „Балканска” беше  организирана изложба на традиционните занаяти и селското наследство.

Делегацията от община Костинброд подари подарък на кмета на община Димитровград – г-н Владица Димитров и поднесе поздрави от кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов.

Двете общини работят в изключително сътрудничество, развиват проекти по програмата за транс-гранично сътрудничество /ТГС/. В месец октомври предстои да приключи поредният успешен проект между община Костинброд и община Димитровград. Проектът за Димитровград е обновяването и цялостно ремонтиране на залата на Културния център, а за община Костинброд е ремонтът на НЧ „Г.С.Раковски-1928” село Драговишица и площадът в село Драговищица. Следващия месец двамата кмета ще се срещнат за откриване на новите обекти!

19079 посещения общо 1 посещения за деня
Делегация от община Костинброд присъства на тържествена сесия на Общински съвет – Димитровград, Република Сърбия, по повод празника на община Димитровград