29 нови служебни автомобили получи ОДМВР-София в изпълнение на проекта „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“ по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС, информират от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-София. В присъствието на заместник-областния управител на Софийска област, г-н Николай Борисов приоритетно нови автомобили бяха връчени на началниците на районните управления, обслужващи погранични територии – Костинброд, Сливница и Годеч.
Джиповете VW Tiguan и Great Wall Hover са оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на моторните превозни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси и разтегателни бариери.
341 на брой са новите служебни автомобила, предназначени за няколко областни дирекции на МВР.
Автомобилите ще бъдат разпределени между 9 областни дирекции на МВР: Благоевград, Бургас, Видин, Монтана, Перник, София-област, Хасково, Ямбол, Кюстендил и Дирекция „Жандармерия“.
„Новите коли са предназначени за опазване на обществения ред в граничните зони. Те са за областните дирекции на МВР, на чиято територия има външни граници за ЕС“, заяви Министъра на вътрешните работи – г-н Маринов на официалното представяне и освещаване на новите автомобили.
Автомобилите, от които 51 VW Tiguan и 290 Great Wall Hover, са доставени в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“.
15755 посещения общо 1 посещения за деня
Районните управления на полицията в Костинброд, Сливница и Годеч се сдобиха с нови служебни автомобили