Посещението е в резултат на подписване на пакт за сътрудничество при гостуване на община Костинброд в община Бабушница през месец октомври. Тогава бяха поставени цели за обмяна на опит в рамките на  трансграничното сътрудничество.
На работната среща в Общинска администрация-Костинброд беше г-н Едвин Сугарев- генерален консул на Република България в Ниш,  г-н Иван Таков – деятел на Националния съвет на българите в Сърбия и представител на организацията в Звонци, както и член на общинският съвет в Бабушница и г-н Саша Златанов – общински съветник и координатор за сътрудничество с националните малцинства. Г-н Таков и г-н Златанов са от село Звонци и през тази година успяха да създадат Културен информационен център-Звонци, в който с помощта на приятели от България заредиха библиотека с български книги. За КИЦ-Звонци, община Костинброд подари компютър, който ще послужи за създаването на туристически сайт на района.
Г-н Трайко Млaденов- кмет на община Костинброд и г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд посрещнаха гостите от Република Сърбия, като обсъдиха бъдещи планове след подписване на пакта за сътрудничество между двете общини.
14576 посещения общо 1 посещения за деня
Генералният консул на Република България в град Ниш, Република Сърбия, г-н Едвин Сугарев беше на официална работна среща в община Костинброд