В едно от най-хубавите училища на територията на община Костинброд,
ученици от предучилищна възраст до седми клас, възпитаници, преподаватели, кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов и кметът на село Петърч г-н Борислав Борисов почетоха делото на Паисий Хилендарски.

Тържеството започна с химна на ОУ”Отец Паисий” и продължи със стихове и песни от 2, 3 и 4 клас.
Едно от най-старите училища в община Костинброд, с впечатляващия 160-годишен път от появата си като огнище на просвещението, отбеляза своя патронен празник, като живо средище на успешни възпитаници, доказали се учители и книжовници.

Пред децата беше обяснено кой е ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ (Отец Паисий), неговите идеи за национално възраждане и освобождение на българския народ, и единствената му сигурна творба “История славеноболгарская”.

Г-н Младенов и г-н Борисов поздравиха всички присъстващи и им пожелаха да развиват и обичат училището си! Да го пазят в сърцата си, дори когато го напуснат. Да уважават и почитат техните учители и не на последно място да печелят все повече награди за училището в село Петърч.

Честит празник на всички възпитаници и учители на ОУ “Отец Паисий” в село Петърч!
Приветстваме всички педагози за значимия им принос във формирането на високо ерудирани и еврпопейски възпитани млади хора.
Нека Вашите успехи се множат!

1528 посещения общо 3 посещения за деня
С тържество по случай своя патрон, отпразнува празника ОУ “Отец Паисий” в село Петърч
bg Български
X