Срещата беше организирана от г-жа Анастасия Попова- директор на ЦОП „Промяна” по повод Световния ден на информираност за АУТИЗМА.

Специален гост беше г-жа Анна Динчева, която завежда програмата по Ерготерапия и сензорна терапия към РЦПППО София –град. Завършила е обучението си по сензорна терапия при проф. Кристияне Кул. Дългогодишният й професионален опит е свързан с работата с деца от Аутистичният спектър, сензорно-интегративна дисфункция и множество увреждания. Тя е обучител към НАРУ- Национална Асоциация на Ресурсните Учители и НИОПП.

Сензорната терапия е една от основните подпомагащи и развиващи терапии обясни на всички присъстващи г-жа Динчева.

На срещата-разговор присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, родители, близки на деца от Аутистичния спектър, директорът на ДЦРДУ- г-жа Светослава Иванова, учители, социални работници, педагози, лекари и други заинтересовани лица.

Кметът на община Костинброд поздрави г-жа Попова за това, че е първият инициатор на подобни срещи в общината. Всеки месец Центърът за обществена подкрепа организира различни дискусии на теми, за които не се говори в обществеността. Г-н Младенов заяви, че община Костинброд може да се гордее със своята социална политика и с центрове на много високо ниво.
„Предстои откриването на един от осемте в света и единствен на Балканите възстановителен център за лечение на деца с онкохематологични заболявания, който ще се намира на територията на община Костинброд.”

Не бива да забравяме, че няма по-истинско и благотворно лечение от грижите, вниманието и неспиращото проявление на обич и всеотдайност от родителите към децата с аутизъм. Децата са деца – няма значение дали са различни или не, те най-фино долавят и усещат мислите и емоциите, настроенията и чувствата, с които ги даряваме.

Благодарим на ЦОП „Промяна”, че дава възможност за информираност на родители, учители и общественост към въпроси, които рядко си задаваме и на отговори, които не искаме да чуваме!

14697 посещения общо 1 посещения за деня
На 06.04.2019 г. Център за обществена подкрепа „Промяна“ – Костинброд бе домакин на среща- разговор на ТЕМА : СЕНЗОРНАТА ТЕРАПИЯ В ПОМОЩ ПРИ ДЕЦА СЪС СПЕЦИАЛНИ ПОТРЕБНОСТИ