Истински празник на леката атлетика с малките състезатели от различни възрастови групи – деца и юноши, сътвори клубът по лека атлетика „Фортуна“ и община Костинброд на стадион „Бенковски“ в кв. Маслово.

Организаторите посветиха вълнуващото спортно събитие на пролетта, като решиха да го направят традиция и всяка година да се организира празник на леката атлетика в град Костинброд под наслов „Костинбродска пролет“. То предизвика много положителни емоции и събуди състезателния дух не само на децата, които редовно тренират, но и на публиката.

На днешния първи празник присъстваха г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд,  г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, който откри турнира, г-н Александър Гидионов –директор на ОФК „Костинброд-2012“, гости и родители.

Г-н Младенов, заедно с д-р Тенев заявиха пред всички присъстващи, че през последните години спортът на територията на общината се развива с неспирни темпове. Община Костинброд подпомага и субсидира всеки един спортен клуб. Ръководството на община Костинброд заяви, че се ангажира да осигури писта за трениране на децата от клуб „Фортуна“, които носят награди и призове за общината от всяко тяхно явяване на състезание.

Техният треньор г-жа Фиданка Борисова беше подготвила за най-малките дисциплините – лъвски скок, хвърляне на топка и щафетна игра. За всички участници в спортното мероприятие бяха осигурени вода и напитки от община Костинброд.

Децата от клуб по лека атлетика „Фортуна“-гр. Костинброд получиха грамоти за постижения от кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов и треньорът им г-жа Фиданка Борисова.

Целта на празници като този  е все повече деца да се занимават със спорт и да се стимулират за физически активности, хъс за победа и популяризиране на техния клуб пред обществеността.

Спортът не е само победата, а най-вече създаването на желание у децата за занимания със спорт и всички добрини, на които той може да ги научи.

Поздравления на децата от клуб „Фортуна“ и ги очакваме отново другата година на новата писта, с още повече медали и постижения.

Днес бяха поставени указателни табели на всички входове, водещи до стадиона ни в кв. Маслово.

6841 посещения общо 2 посещения за деня
Първи празник на леката атлетика се състоя днес на стадион „Бенковски“, кв.Маслово в гр.Костинброд