На стадион “Белица” се проведе държавното първенство по ръгби за мъже. На 5 май от 14.00 часа започна срещата за третото място между “Спартак”- Варна и „Локомотив”- София. Столичаните победиха с 14:44 /0:19/ на малкия финал в град Костинброд.

В 16.30 часа “Балкански котки”-Берковица победи безапелационно “Валяците”- Перник. Финалът беше много динамичен с добра игра и на двата отбора.
Отборът на “Котките” посвети своята купа на треньора си, който преди точно 10 години загубва живота си в мач.

Мъжете ръгбисти от Берковица са вицешампиони през: 2016 г., трети през 2017 г., а от днес първи през 2019г.

“Валяците”- Перник са тридесет-кратен шампион на България при мъже. Днес показаха хъс и задружност, но късмета не беше на тяхна страна.

На стадион “Белица” имаше няколко стотин запалянковци, фенове, делегати и членове на управителния съвет на Федерацията по ръгби за България.
От община Костинброд на финалите присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, инж.Теодора Гогова и г-н Александър Ненов- зам.-кметове на община Костинброд.

Община Костинброд с радост прие да е домакин на държавното първенство по ръгби. Надяваме се този спорт да се развива в град Костинброд и все повече срещи от държавното първенство да се организират на стадион “Белица”.

10089 посещения общо 1 посещения за деня
Четирите най-силни отбора по ръгби в България играха полуфинал и финал в град Костинброд