На 04.05.2019г. беше открита и осветена реновираната чешма в центъра на село Голяновци, чийто вид е променен благодарение на г-н Венцислав Василев. Финансовата помощ и изграждането на чешмата е от самия г-н Василев. Съдействие е оказана от фирма дарител и кметство Голяновци! Той също така дари дари иконата на Св. Богородица за тази прекрасна чешма.

Всички жители и гости на с. Голяновци ще може да пият бистра, питейна вода и да се радват на живописната икона – Животоприемният източник на Св.Богородица. Молитвата свързана с тази икона и историята на село Голяновци са гравирани от двете страни на чешмата.

Чешмата осветиха отец Дамян, отец Радослав и отец Живко. За доброто настроение на всички присъстващите се погрижиха ТС „Хоп – троп“ при НЧ “ Елин Пелин – 1930″ с.Голяновци с прекрасни български хора. Г-н Симеон Спасов – кмет на с.Голяновци поздрави всички присъстващи.

Г-н Спасов благодари на участниците в организацията на това събитие и всички взели участие в изграждането на чешмата. Г-н Трайко Младенов – кмет на Община Костинброд изрази своето възхищение и радост от вида на реновираната чешма, като пожела с много здраве да се ползва от всички жители на с.Голяновци.

На събитието присъстваха още д-р Атанас Тенев- председател на Общински съвет- Костинброд , г-н Борислав Борисов- кмет на с.Петърч и г-н Иван Иванов общински съветник.

С музика и добро настроение продължи празника в селото.

11213 посещения общо 1 посещения за деня
На 04.05.2019г. беше открита и осветена реновираната чешма в центъра на село Голяновци