По повод Международния ден на детето – 1-ви юни, децата от квартал “Маслово”, гр. Костинброд се забавляваха, пяха и танцуваха с подготвената програма от НЧ “Заря-1914” и Второ ОУ “Васил Левски”.

В програмата, организирана от г-жа Красимира Манова-директор на Второ ОУ “Васил Левски”, г-жа Камелия Георгиева – секретар на НЧ “Заря-1914”, г-жа Елена Гатева- председател на читалището и г-жа Екатерина Михайлова – учител по изобразително изкуство и музика, децата от кв.”Маслово” отпразнуваха своя празник.

Малчуганите участваха в игри с клоуни, рисуваха с тебешири и представиха на гостите си традиционната изложба “Светът през детските очи” в Читалище “Заря-1914”.

Вълшебствата, сътворени от ръцете на ученици от Второ ОУ “Васил Левски” и учители очароваха всички.

На празника на децата присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, г-жа Анастасия Попова и г-жа Даниела Станкова- общински съветници, г-жа Анна Ананиева- директор на ЦСРИ “Надежда”, г-жа Юлияна Лозанова- директор на НУ “Отец Паисий”, с. Драговищица, г-жа Веселина Манова- директор на ДГ”Виолина”, родители, учители и деца.

Кметът на община Костинброд поздрави всички присъстващи деца, като заяви, че именно те са бъдещето на България, на Европа и на Света.

На директорката, г-жа Красимира Манова, пожела да продължат да работят все така добре в изграждането на училища в кварталите “Маслово” и “Шияковци”.

“През изминалата година открихме началната сграда на Второ ОУ “Васил Левски”, с много работа и общи усилия успяхме да създадем европейска визия за нашите деца от кв. “Маслово”! Да си пожелаем и сградата в кв.”Шияковци” да я реновираме скоро!”, заяви г-н Трайко Младенов.

Г-жа Красимира Манова благодари за подкрепата от община Костинброд, благодари на организаторите, в лицето на г-жа Екатерина Михайлова и г-жа Елена Гатева. “Успешната работата е плод на добрата работа в екип! “, заяви директорът на Второ ОУ “Васил Левски”!

Има един ден в годината, когато всички деца по света празнуват – това е 1 юни – Международният ден на детето.


По този повод Община Костинброд организира за децата празник на открито на детската площадка, на новия централен градски площад “Иван Вазов”.

За най-специалните гости на празника – децата на Костинброд, имаше весели игри, интересни фокуси, забавление с балони, песни и танци.

Малки и големи се забавлявахме заедно, смяхме се и щуреехме.

За доброто настроение на празника се погрижиха нашите приятели от Circus “Artenes”.

На празника на децата в град Костинброд присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, инж.Габриела Георгиева и г-н Александър Ненов- зам.-кметове на община Костинброд и общинските съветници г-жа Анастасия Попова и г-жа Даниела Станкова.


на първи юни, малки и големи се забавляваха в с. Дръмша.

Всяка година, последната събота на месец май, дръмшенци празнуват своя събор, но заради таз годишните Европейски избори на 26-ти май, кмета г-н Добри Тодоров заедно с жителите на селото решиха да го отпразнуват на 1-ви юни за да може и малки и големи да се забавляват.

Жителите на с.Дръмша се събират на поляната зад кметство за да се веселят, а събора става място за срещи на семейства и родове.

Събитето посетиха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на общински съвет- Костинброд и г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд.

Друг повод за радост беше и началото на рехабилитацията на републикански път III-8102, който свързва селата Дръмша, Дреново и Чибаовци с път ll-81 / Ломско шосе/.


Село Чибаовци избра да зарадва децата за 1 юни с покупка на батут за игра, които ще бъде поставен в центъра на селото.

Г-жа Искра Лазарова- кмет на село Чибаовци, заедно с родителите от селото са решили с парите предоставени от Регионално ДЕПО “Костинброд Еко” да се закупи голям батут, на който децата да играят през цялото лято. Г-жа Лазарова го е поръчала и съвсем скоро всички малчугани ще имат кът за игра, точно до дървените животни – вече символ на село Чибаовци.


Кметът на село Петърч г-н Борислав Борисов, заедно със секретаря на НЧ”Нов живот-1919” Изабел Евтимова организираха приказен 1 юни за децата от селото.

Специален гост беше Добромир Митев- един от най-добрите преподаватели по акордеон, които с музика зарадва децата от село Петърч.

Едно невероятно шоу, което продължи цял следобяд се организира днес на площада в най-голямото село в община Костинброд.

Целият площад беше изрисуван от децата с тебешир.

Честит празник на всички деца от село Петърч!


Невероятен 1 юни в село Богьовци!

Днес беше специален ден за всички малки жители на китното село в община Костинброд.

Благодарение на г-жа Емилия Костова- кмет на село Богьовци и Регионално ДЕПО “Костинброд Еко” децата от селото се радваха на забавни игри с аниматори, торта, песни и танци.


На прекрасния център в село Голяновци, деца играха и се веселиха, по случай 1 юни – Ден на детето!

С детски песнички и смях се огласяваше цялото село. Аниматори забавляваха малчуганите със забавни игри, организирани от кметството, в лицето на г-н Симеон Спасов- кмет на село Голяновци и НЧ “Елин Пелин-1930”.

Честит празник на всички деца от село Голяновци! Бъдете здрави и все така се събирайте да играете и да се веселите!


1 юни в село Опицвет!

Над 50 деца рисуваха с тебешир в центъра на селото. За поредна година организаторите, в лицето на г-жа Гергана Величкова- кмет на село Опицвет и г-жа Венелина Манкова- секретар на НЧ”Разум- 1922”, зарадваха всички деца от китното село в община Костинброд.

Малчуганите имаха изненада- подаръци за всички от Регионално ДЕПО “Костинброд Еко”, торта и детска дискотека от кметство Опицвет.

Честит празник на всички деца! Бъдете здрави, щастливи, ученолюбиви и все така игриви!


Честит 1 юни на децата от село Градец!

На детската площадка в центъра на селото, бяха организирани игри за всички малки жители на китното село.

Аниматор забавляваше децата с песни, танци и забавни игри. 1 юни за поредна година радва малчуганите от село Градец, благодарение на г-жа Искра Димитрова- кмет на село Градец и г-жа Снежана Радева- секретар на НЧ “Труд и просвета- 1941”.

4500 посещения общо 1 посещения за деня
1 юни- Международен ден на детето се отбеляза с редица мероприятия в община Костинброд