На 02.06.2019 г. в с. Градец се проведе традиционният фолклорен фестивал “Хайдушки ручей”, организиран съвместно от НЧ “Труд и просвета-1941”, кметство с. Градец и подкрепен от община Костинброд. Фестивалът се провежда за шеста поредна година, като всяка изминала година се разраства все повече, в таз годишното му издание участваха 20 състава от цялата страна. Участие във фестивала взеха групи, самодейни и професионални състави, оркестри, ансамбли, индивидуални изпълнители в областта на българския фолклор.

Празникът беше открит от кмета на община Костинброд- г-н Трайко Младенов. Кметът покани на сцената и кмета на с. Градец г-жа Искра Димитрова. В речта си г-н Младенов приветства всички с добре дошли, пожела успех на съставите и много положително настроение на всички гости.

След кмета на община Костинброд думата беше дадена на г-н Владимир Балкански- председател на читалището в село Градец. Той от името на цялото ръководството на НЧ “Труд и просвета-1941” благодари за всеотдайната работа на г-жа Снежана Радева- секретар на читалището.

Фолклорният фестивал беше посетен от г-н Ангел Шуманов- кмет на село Аканджиево, община Белово, Област Пазарджик и г-н Никола Вошев- председател на НЧ”Просвета-1958”, с.Аканджиево. Двамата господа придружаваха танцов състав “Славей”, които взеха участие в програмата на ФФ”Хайдушки ручей”.
Мероприятието беше уважено и от д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд и г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд.

Фолклорната програмата беше открита и закрита от домакините от Танцов състав “Хайдушки ручей” село Градец, с хореограф Венцислав Спасов.

5570 посещения общо 1 посещения за деня
Днес се проведе шестият Фолклорен фестивал “Хайдушки ручей”, в с.Градец