През месец септември 2019 година ще завърши и проект „Закупуване на оборудване и обзавеждане за Домашен социален патронаж в град Костинброд, Община Костинброд“ . Договорът по проекта беше подписан на 2 юли 2019 година от заместник-кмета инж. Габриела Георгиева.

Дейностите по проекта са свързани с доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане за нуждите на Домашен социален патронаж в община Костинброд. Общ бюджет на проекта е 29 517,00 лв. с ДДС. Териториалния обхват на проект: „Закупуване на оборудване и обзавеждане за Домашен социален патронаж в град Костинброд“ включва жителите на община Костинброд.

В Домашен социален патронаж в гр. Костинброд се обслужват 170 потребители, като 72 – потребители за проекта „Топъл обяд“, 28 – потребители за деца от Дневен център за работа с деца на улицата-Костинброд, 70 – потребители – патронирани лица от гр. Костинброд, с. Безден, с. Градец, с. Драговищица, с. Дреново, с. Дръмша, с. Опицвет, с. Петърч и с. Чибаовци. На ползвателите на услугите, предоставяни от Домашен социален патронаж се предлага:
Приготвяне и доставяне на топла храна – предлага се топъл обяд, който се състои от супа, основно ястие, хляб и десерт, като доставянето на храната се осъществява по домовете, пет дни в седмицата до стаята в която живее обслужваното лице.

Проектът включва закупуването на пекарна електрическа с горно и долно нагряване на три нива, газов котлон 4 горелки, фризер обем 500 литра, микровълнова фурна, електронна везна, гардероб – двукрилен метален гардероб, офис оборудване, шкаф-маса хладилна , фурна за пица, кухненски чопър за рязане на зеленчуци и съдове за приготвяне на продуктите.

8820 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд стартира три нови социални проекта!