На 21.09.2019г. община Костинброд, заедно с Общински съвет-Костинброд организираха състезание по любителски риболов на язовир „Маслово”, гр.Костинброд. Две седмици преди състезанието язовирът беше зарибен с над 300 шарана.

Правилата на днешното състезание бяха по същия регламент, както миналогодишния – със съдии, номерирани риболовни места, жребий, статуетки за класиралите се и подаръци от нашия спонсор – рибарски магазин- Николай Николов. Риболовното състезание влиза в празниците на града, посветени на „45 години град Костинброд“ и по този повод всеки участник получи по Кока Кола и Фанта от спонсорите ни Кока Кола Хеленик БКБ.

Председателят на Общински съвет-Костинброд д-р.Атанас Тенев, заедно с общинския съветник г-н Живко Георгиев и г-н Борислав Станков бяха осигурили всичко нужно за риболовното състезание. На любителското състезание присъстваха и г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов-зам.-кмет на община Костинброд и г-жа Даниела Станкова- общински съветник в община Костинброд, г-жа Мариана Коцева – управител на общинското дружество „Нива Комерс” и Александър Спасов– директор на „Водоеми и пазари“-гр.Костинброд.

Състезанието започна точно в 9:00 часа според предварително обявената програма и завърши точно в 12:00 часа, след като беше даден старт от д-р Атанас Тенев. След това безпристрастните съдии бързо претеглиха и премериха улова на всеки участник и се премина към кулминацията на събитието – официалното награждаване.

Първи получиха отличията си в категория „Най-голямо количество риба“.

Първо място: Александър Петков с награда статуетка и рибарски стол;

Второ място: Иван Тодоров с награда статуетка и макара;

Трето място: Владислав Петков с награда статуетка и куфар за принадлежности.

Награда имаше и за най- възрастен участник. Отличен беше 69-годишния Димитър Николов, който спечели кофа за риба. Статуетка за най-малък участник отиде при Владислав Петков на 7 години, който получи директен телескоп. Статуетка „Най-голяма риба“ отиде при Душко Найденов, който спечели кеп.

Специалните награди бяха изключително заслужени и с уникални подаръци, осигурени от общински съвет-Костинброд и спонсорите на състезанието.

Награда от Кмета на община Костинброд за „Купата на Костинброд” отиде при Виктор Борисов. Журито определи тази награда за най-преспективния рибар на днешното състезание.

Наградата от Общински съвет-Костинброд и чанта за риболовни принадлежности отиде при Иван Тодоров. Той улови най-голям брой риби – 45 броя.

Всички останали участници останаха с удоволствието от хубавия ден сред уникалната природа на язовир „Маслово”, гр.Костинброд.

1543 посещения общо 1 посещения за деня
Четвъртото риболовно състезание за купата на Костинброд събра риболовци на общинския язовир Маслово