2019 година е юбилейна за Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец” – гр. Костинброд. Професионалната гимназия /бившият Техникум/ отбелязва 60 години от основаването си. Ръководството и колективът на училището се обединиха около идеята за отбелязване на годишнината в няколко дни.
19.12.2019 г. /четвъртък/, когато бе кулминацията, колективът на гимназията, заедно с ученици посрещнаха гости в сградата на училището.

Юбилеят уважиха г-н Александър Ненов-зам.кмет „Образование, култура, социални и хуманитарни дейности и опазване културно-историческото наследство“, Кристина Йорданова-ст.специалист „Култура и спорт”, директори на училища, а с поздравителен адрес поздрави г-жа Росица Иванова-Началник РУО София-регион.
Господин Ненов поздрави сърдечно колектива и учениците на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец”, гостите и връчи на Директора на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец”г-н Светослав Иванов, почетен плакет от името на Кмета на Община Костинброд.

Г-н Светослав Иванов представи презентация за историята на училището, за училищния живот през годините, за живота ѝ днес и бъдещето.
Програмата продължи със среща с коледари, ученички представиха историята за обредните хлябове, а Гергана Попгенова-ученичка от 11 „б” клас изпълни рождествени песни.
Всички присъстващи опитаха от идеята на учениците и учителите за тематично приготвени ястия за Рождество Христово, като обилно приготвената постна софра символизира идеята за това да бъде ползотворна следващата година за всички.

НЕКА УЧИЛИЩЕТО ЗАПАЗИ СВОЯ ДУХ, ПРИДАДЕН ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ОТ ВСИЧКИ ДАВАЛИ СВОЯ ДАН ЗА ТОВА, ДАВАТ И ЩЕ ДАВАТ…НЕКА ЗАПАЗИ ОТ ИНОВАЦИИТЕ И СЪРДЕЧНОСТТА, С КОЯТО ОБЩИНА КОСТИНБРОД СЕ ОБРЪЩА КЪМ НЕГО…ДА ПРЕБЪДЕ!!!

1697 посещения общо 1 посещения за деня
60 години ПГВМСС „Св. Георги Победоносец” Костинброд