Каузата е организирана от Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания” и в нея се включиха професионални гримьори, ученици на школа по грим Профейс /от всички краища на България/, които гримираха с благотворителна цел.
Събраните средства ще бъдат дарени за доизграждане на първия в България и единствен на Балканите Център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания, намиращ се в община Костинброд, в землището на село Опицвет и в близост до село Безден.

Днес до 18:00 часа всеки може да отиде в Националния дворец на културата, за да си направи професионален грим, а сумата която ще заплати за него се дарява за тази благородна инициатива “Красота с кауза”.

Специални гости днес бяха Веси Бонева, Yavi, каузата е подкрепена и от поп фолк звездата Камелия и още други известни личности.

От името на община Костинброд на благотворителната инициатива присъства г-жа Бистра Боянова- връзки с обществеността в община Костинброд. Тя се срещна с Пламен Белчев- член на сдружението “Деца с онкохематологични заболявания”. Той заяви, че в края на месец май центърът ще отвори врати.

Възстановителният център ще има следните параметри:
* 7 къщички с една, две и три спални;
* административна сграда с кухня, столова, конферентна зала, зали за занимание с децата;
* детски площадки, спортна площадка, басейн.

Капацитетът на центъра ще бъде за четиридесет човека (деца и родители). Целият център се проектира така, че да може да се ползва и от деца със затруднения в придвижването. Мястото, което е избрано за центъра е много живописно, чисто и с изключително благоприятен климат. В непосредствена близост се намират карстовите извори на село Безден, язовир “Бистрица”, конна база и богат на животински и растителни видове район.

Община Костинброд има ангажимента да асфалтира пътят до центъра от страната на село Опицвет.
С постановление от Министерски съвет от 18 декември 2019г., общината ще изпълни проект “Реконструкция и рехабилитация на път SFO3409 – III-811, Богьовци – Опицвет – Безден в участък от център за онкохематологични заболявания до входа на с. Опицвет“.

16305 посещения общо 1 посещения за деня
Днес, на 15 февруари – Международния ден на децата с онкохематологични заболявания, се организира благотворителна инициатива “Красота с Кауза”, в зала 10 на НДК