По покана на директорката на Второ ОУ – г-жа Красимира Манова, на кръглата маса присъстваха представители от Регионално управление на образованието – София-регион, община Костинброд и три иновативни училища от София област.

В 13:00 часа кръглата маса започна с представяне на гостите, дошли да уважат патронния празник на Второ ОУ „Васил Левски“. Учители от ОУ „Иван Вазов“- с. Алдомировци, СУ „Любен Каравелов“ – гр. Копривщица и ОУ „Митр. Авксентий Велешки“ от град Самоков представиха своите иновации, чрез презентации пред всички присъстващи.

Гости на събитието бяха г-н Александър Ненов – заместник-кмет на община Костинброд, г-жа Росица Иванова- началник на Регионално управление на образованието – София-регион, г-н Мирослав Братоев- експерт „Обществени науки, гражданско образование и религия“ в РУО- София регион, г-жа Марияна Баева – експерт „Начален етап на образованието“, г-жа Анастасия Попова – общински съветник и директор на ЦОП „Промяна“, г-жа Светослава Иванова – директор на Дневен център за работа с деца на улицата, всички директори на училища на територията на община Костинброд и служители на общинска администрация-Костинброд.

Заместник-кметът г-н Александър Ненов, в чийто ресор е и образованието откри срещата и заяви, че приоритет за общинското ръководство е материалната база на училищата.

Г-жа Росица Иванова- началник на Регионално управление на образованието – София-регион приветства всички присъстващи, поздрави ги за добрата работа в сферата на иновациите и пожела на общинското ръководство все така усърдно да работи в услуга на образованието.

След изказването на гостите, г-жа Красимира Манова награди спечелилите деца в конкурса за рисунка на тема „Васил Левски“. Учители от Второ ОУ „Васил Левски“ представиха интересна и изключително добре подготвена презентация „Български език и литература плюс“.

Община Костинброд ще продължава да организира такива работни срещи в сферата на иновациите в образованието, с което да спомогне за по-добрата информираност между институциите, общината и директорите на училищата на територията на община Костинброд.

966 посещения общо 1 посещения за деня
На 19 февруари в малкия салон на НЧ “Иван Вазов-1947“ се проведе кръгла маса на тема „Дела трябват, а не думи за (не)традиционното училище“, организирана от Второ ОУ „Васил Левски“