Във връзка с благоприятното лятно време от общинската администрация призовават гражданите да спазват разпорежданията и наложените превантивни мерки срещу разпространението на коронавируса.

Задължителни са предпазните маски на закрити обществени места и спазването на дистанция. Местната управа благодари на всички, които спазват правилата!

В България към момента са потвърдени 6102 случая на новия коронавирус, от които активни са 2811. Излекувани са вече 3037 лица. 37 от тях са регистрирани през последните 24 часа.

Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 483. От тях 32-ма се намират в интензивни отделения или клиники.

Националната информационна система показва, че лицата-медицински служители, при които е констатиран COVID-19, са 465. Девет нови случая са регистрирани през изминалото денонощие. От тях 5 са установени при медицински сестри, 2 – при санитари и 2 – при друг медицински персонал.

254 са починалите лица, при които е бил потвърден новият коронавирус. Четири са новите случаи от последното денонощие.

Община Костинброд апелира жителите на общината да запазят спокойствие и да проявят търпение в тази извънредна за цялата страна ситуация. Да бъдем разумни и дисциплинирани, за да останем здрави!

2129 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд апелира да се спазват противоепидемичните мерки