Село Петърч от няколко години може да се нарече не само „Столица на зелето“, а и мястото в България с една от най-добрите изложби на Българско Овчарско куче!

По традиция на днешния ден в селото се провежда киноложка изложба на кучетата от породата.

Но тази година беше различна! Много по-емоционална и с носталгия към един от основателите и най-голям любител на породата Българско овчарско куче- Любо Бояджиев. Ръководството на село Петърч и организаторите от МАБОК и Национална организация Каракачанско куче посветиха днешната изложба на Любо Бояджиев – кинолог и радетел на каузата “Българско овчарско куче”.

На деветата изложба в село Петърч кучетата се оценяват от професионално жури. В присъствието на представителното жури с български и чуждестранни международни съдии се оценяваха породистите качества на кучетата, чиито собственици са от цялата страна.

Преди оценяването на “най-добрият приятел на човека”, г-н Борислав Борисов – кмет на село Петърч и г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд поздравиха присъстващите на стадиона в село Петърч.

Г-н Борислав Борисов приветства присъстващите, като им честити днешният празник. Той благодари на участниците за ентусиазма, като пожела на всички весело и приятно изкарване. Кметът на село Петърч помоли за едноминутно мълчание в чест на радетеля на българската порода кучета – Любо Бояджиев.

Г-н Трайко Младенов поздрави всички родолюбиви българи със Съединението на България и заяви, че заедно и обединени сме силни:

„Чест прави на всички вас, че днес сте тук в тази българска община, в това българско село. За важните каузи трябва да бъдем заедно, защото СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА! Честит празник, българи!”, заяви г-н Младенов.

На събитието присъстваха г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, г-н Етиен Леви, представители на Международната асоциация на Българско Овчарско куче – МАБОК, представители на Националната организация Каракачанско куче, жители и гости на село Петърч.

5915 посещения общо 1 посещения за деня
Традиционната ЗОО изложба в село Петърч се проведе за девети път на 6 септември. Тази година изложбата е посветена изцяло на породата Българско овчарско куче