Община Костинброд изненада всички присъстващи гости със старателно подготвени събития, концерти и инициативи, чиято кулминация беше на 17 септември – денят, които честваме големият християнски празник Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София.

Тържествената програма, която беше осъществена с подкрепата на Кока Кола ХБК България започна точно в 19:30 часа на площад „Иван Вазов“ в град Костинброд.

Ники Дограмаджиев – водещ на събитието започна програмата с изчитането на поздравителни адреси и представянето на гости.

Водещият покани на сцената да се качат виновниците за този прекрасен празник. Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-жа Милена Завалова– директор „Производствени центрове“ в Кока-Кола, д-р Атанас Тенев – Председател на ОбС-Костинброд, г-н Александър Ненов, инж. Габриела Трайкова и инж. Теодора Гогова – зам.-кметове на община Костинброд. и официалния гост –.

На сцената беше поканена и г-жа Николина Ангелкова- Народен представител.

Мероприятието уважиха и гости от  Република Сърбия. На събитието присъстваха представители на бизнеса от община Костинброд, г-н Пламен Белчев и г-жа Петя Александрова – представители на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, зам.-министъра на образованието и науката г-жа Таня Михайлова, зам.-министъра на туризма г-н Любен Кънчев, Началника на РУО София-регион, комисар Георги Иванов- директор на РДПБЗН.

Кметът на община Костинброд откри празничния концерт:

„Честит празник!
Днес е изключително силен християнски празник – Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София. Нека си пожелаем тези добродетели никога да не ни напускат. Днес е празника и на град Костинброд. През последните 10 години Костинброд  ни доказа, че е един от най-бързо развиващите се градове и общини- не само в София област, но и в България. Това го показваме и днес! С богатия ни културен живот, с това че днес сме се събрали заедно на площад Иван Вазов. “

След речта на кмета, г-жа Милена Завалова– директор „Производствени центрове“ в Кока-Колабеше поканена  да поздрави жителите на град Костинброд, а след нейното  приветствие г-жа Николина Ангелкова- Народен представител поздрави всички присъстващи.

Д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд връчи наградите от конкурса “Млад поет”- 2020г.  и поздрави всички жители. Конкурсът „Млад поет“ е иницииран от самия общински съвет – Костинброд, по идея на Димитър Найденов – общински съветник. Първото място взе Йоана Василева от град София, със стихотворението „Една“.

За настроението на всички присъстващи се погрижиневероятниятрапът 100 кила. С неговите песни повдигнаха настроението на всички присъстващи на централния ни градски площад и танцуващи в продължение на 2 часа.

На финала, небето над град Костинброд се озари от 3 минутна прекрасна заря. Програмата на община Костинброд през изминалата празнична седмица беше изпълнена с култура, спорт, фолклор, любов към българското жанрово разнообразие! Надяваме се да сме докоснали сърцата и душите на малки и големи! Надяваме се да сме зарадвали нашите жители на община Костинброд и да е имало за всекиго по нещо. Благодарим Ви, че бяхте наши зрители, гости и участници в богатата културна програма за 46-та годишнина на град Костинброд!

3399 посещения общо 2 посещения за деня
17 септември 2020г. – 46 години град Костинброд