Фестивалът събра любителите на ретро возилата на площад „Иван Вазов“ в центъра на гр. Костинброд. Събитието се организира от клуб „Авангард“, със съдействието на община Костинброд. Парадът на ретро автомобилите започна в 13:00 ч. с посрещане на техниката, записване на участниците и обиколка на останалите атракции, като два ретро автобуса – Чавдар и Мерцедес, както и автомобил от „Луда надпревара“.

Категориите, в които бяха отличени класическите возила  бяха най-различни като най-специалните бяха „Награда на публиката“ и „Награда на кмета“. Имаше много награди от спонсори, като най-отличителните бяха ваучер гориво от „МетанМаркет“, ваучери от ЦБА Коме и „Ролпласт“.

Победителят на Фестивала е „М комплект“ със своя Мерцедес Бенц. Г-н Трайко Младенов връчи голямата купа на г-н Стоян Мулетаров.

Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ се включи като партньор.

На техния щанд на площада в град Костинброд, по време на ретро парада, гостите на събитието можеха да получат компетентни съвети за безопасност на пътя. До тях се бяха и позиционирали Доброволно формирование „Феникс“, гр. Костинброд с техния бус Мерцедес.

На площада бяха разположени щандове с исторически тениски, щанд на мандра „Опицвет“, щанд с ретро колекционерски колички.

Рап певецът Играта пое „диригентската палка“ в културно-развлекателната програма на „Фестивал на класическата автомобилна техника Костинброд“. Младата солистка Мария Димитрова беше част от културно-развлекателната програма, както при откриването, така и при награждаването.

Клуб „Авангард“ се погрижиха и за децата с детска занимателна игра с търсене на предмети.  Три от попълнилите правилно бланката деца спечелиха новата книга за ФОКУСИ на Ненчо Илчев, а най-добрите 8 рисунки с тебешир на асфалт спечелиха пропуск за цирк „Колозеум“.

В 14:30 часа официалните лица поднесоха венци и цветя пред паметника на площад Иван Вазов. Джорджия и Ан Чи от Дневен център за работа с деца- Костинброд водеха тържествената програма. Г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, г-н Александър Ненов- заместник-кмет на община Костинброд, общинските съветници г-жа Даниела Станкова, г-н Мариян Младенов, г-н Димитър Найденов и г-жа Анелия Велева присъстваха през целия ден на Фестивала на класическата техника.

Организаторите бяха подготвили грамоти в стила на МАНИФЕСТА за всеки участник в авто изложбата, а специални плакети за съдействие получиха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд и г-жа Бистра Боянова – Организатор на мероприятия в община Костинброд.

В духа на Националния празник, на всеки ретро автомобил във фестивала  беше дадено флагче с българския трибагреник.

1889 посещения общо 1 посещения за деня
На 22 септември клуб „Авангард“ и община Костинброд организираха „Фестивал на класическата автомобилна техника Костинброд“