Община Костинброд продължава с рехабилитацията на уличната мрежа в града.
Днес приключиха ремонтните дейности по ул. „Пенчо Славейков“, гр. Костинброд.
В края на месец октомври благодарение на съвместните усилия и работа между Общинска администрация-Костинброд  и „ВиК“ ЕООД – София се подмени водопровода по улицата, а към днешна дата улицата има и изцяло нова асфалтова настилка. Средствата са отделени от целева капиталова субсидия  благодарение на решенията взети от Общински съвет-Костинброд.
През тази година реализирахме проект по подмярка 7.2 от ПРСР, за изграждане и основен ремонт на над 2,200 километра улична мрежа в град Костинброд, а именно рехабилитация на ул.“Йордан Йовков“ и изграждане на ул. „Пирин“, ул. „Витоша“ и ул. „Гео милев“ в квартала зад линията.
През 2022 година общинска администрация си е поставила още по амбициозна капиталова програма за изграждане и рехабилитация на улици в града ни. През пролетта на 2022 очакваме да стартира реконструкциите на улиците водещи до гробищните паркове в града ни, а именно
👉 ул. „Баба Тонка“ до гробищен парк „Маслово“,
👉ул. “Индже Войвода“  до гробищен парк „Шияковци“, както и
👉ул. „Отец Паисий“  и част от ул. „Светлина“ водещи до гробищен парк „Първи район“ и алей в самия гробищен парк.
✅Планирани са средства за изграждане на ул. „Орлово Гнездо“ в квартал „Маслово“ и ул. “Сергей Румянцев“ в квартал „Шияковци“.
✅Другият етап са улици – чието проектиране общината възложи преди 3 години, но некоректни проектанти не изпълниха своята дейност, поради което общината заведе към тях съдебно дело. Поради тази причина се забави и поетапното им изграждане, а именно поради некоректни действия от лица, от които общината търси отговорност по съдебен път.
✅И това са: ул. „Възход“ от кръстовището с ул. „Трети март“ до кръстовището с ул. „Любен Каравелов, както и ул. „Осми март“ и ул. „Любен Каравелов“ в централна градска част и в Първи район улиците, които предстоят да бъдат изградени са ул. „Янтра“, ул. „Синчец“, ул. „ Букет” и част от ул. „Тунджа“.
28559 посещения общо 1 посещения за деня
УЛИЦА „ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ“ С НОВ ВОДОПРОВОД И АСФАЛТ