2022 година започна в община Костинброд с футболна среща, организирана от любители на футбола, със съдействието на ОФК”Костинброд-2012” и община Костинброд! Традицията продължава на 1 януари да се организира приятелски мач “Женени срещу Ергени” на стадион “Бенковски” в кв. Маслово, гр. Костинброд.

Началото на тази традиция започва през далечната 1955 година. Повече от 60 години “Женени срещу Ергени” костинбродчани ритат за удоволствие на 1 януари. В приятелския мач участие взеха над 25 мъже от община Костинброд.

Мачът завърши 1:4 за Ергените. За втора поредна година те запазват първото място! На традиционния мач на стадион “Бенковски” в кв. Маслово присъства г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, общински съветници и кметове, както и много граждани – радетели на футбола и на тази утвърдена през годините традиция.

Традицията повелява повече от 25 години на 1 Януари в с. Петърч да се провежда футболен мач между ЖЕНЕНИ срещу ЕРГЕНИ! Днес на стадиона в село Петърч мачът завърши 3:0 служебно, поради липсата на ергени. За да има футболна среща женените се разделиха поравно и изиграха традиционния мач. Футболната среща на мъжете от село Петърч завърши 7:5. Кметът на село Петърч, г-н Борислав Борисов, бе сред присъстващите на мача.

10967 посещения общо 1 посещения за деня
Новата година започва с традиционния футболен мач на женени срещу ергени на стадион “Бенковски”