Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, заедно с председателя на ОбС – Костинброд д-р Атанас Тенев, зам.-кметовете инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов, г-жа Анелия Велева-общински съветник, представители на фирмата възложител „Евроброд груп“ ООД, в лицето на г-н Димитър Григоров и фирмата изпълнител, присъстваха на символична „първа копка“ на жилищно – търговска сграда в квартал „Зора“, гр. Костинброд.

Интересна и разчупена архитектура, просторни помещения и много светлина – това е новата жилищно-търговска сграда в централната част на  гр.Костинброд, намираща се  на ул. „Охрид“. Сграда щепредлага удобство, комфорт и стандарт като започва работата по строежа й още от днес, 5 януари 2022г.

Сградата, наречена „Зора“ е преобладаващо жилищна, на партерното ниво се намират помещения, предназначени за търговски услуги. Жилищната сграда „Зора“ ще се намира на изключително удобна локация, разположена в близост до площад „Иван Вазов“,  голям хранителен магазин, между двете най- натоварени улици на град Костинброд – ул.“Славянска“ и ул.“Йордан Йовков“. В квартал „Зора“, гр. Костинброд няма нова кооперация от 1990 година. Кварталът е предимно блоков и все повече привлича интереса на нови жители на града.

Церемонията по символичната първа копка се състоя на 5 януари  от 09.00 часа, в пространството пред сградата. Отец Николай отслужи водосвет за здраве и благополучие.

Г-н Димитър Григоров – инвеститор на жилищната сграда, благодари за пълното съдействие и коректното отношение на общинска администрация – Костинброд.

Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд поздрави инвеститорите и изпълнителите на строежа като заяви:

„Изключителното силното развитие в последните 10 години на община Костинброд я направи притегателно място както за развитие на бизнеса, така и за постоянно живеене. Инфраструктурните проекти – реализирани и реализиращи се в града и селата в общината ни са факторите всяка година да се увеличава броя на живущите в тях.  Ежемесечно десетки са докладните, които се разглеждат на сесии на общински съвет – Костинброд, относно инвестиционни строителни обекти.

Повече от 100 са издадените строителни разрешения  от 2020 г., а тази година очакваме още по-голямо увеличаване на броя им.  Жителите на общината ни могат да направят съпоставка за това как се развива общината ни през изминалите десет години. Бурните темпове на положителна промяна в общината са видни. Не  съм съгласен с критиките на шепа хора дошли вчера да живеят в общината ни от разни, само примерно го казвам – софийски села или погранични общини и вече мислещи си, че с неаргументирана и популистка реч ще са полезни за развитието й. Само с негатив не става – направете си постоянни адреси, изградете нещо, попитайте местните около вас какви и в каква посока са промените и тогава аргументирано предлагайте или правете – ако можете. Радвам се, че все повече инвеститори в промишлеността, даващи много работни места започват дейност или се развиват в региона, че все повече къщи и кооперации – като започваща днес, облагородяват и развиват жилищните квартали, че все повече млади семейства се заселват в общината ни.Приветствам, но имам и призив към новодомците – правете постоянни адреси на наша територия. Само така общината получава субсидия от държавата и само така бихте били истински колектив за случващото се в нея.”, заяви кметът на община Костинброд, присъствайки днес на първа копка на започването на новия жилищен комплекс в центъра на града.

8540 посещения общо 1 посещения за деня
С първа копка, извършена от представители на фирма “Евроброд груп” ЕООД беше сложено началото на работата по изграждането на още един нов жилищно-търговски обект в град Костинброд: Жилищна сграда “ Зора” в кв. Втори район, гр. Костинброд