На централния градски площад в град Костинброд се проведе тържествена заря-проверка по повод Националния празник на Република България- 3 март. В церемонията участваха Военно формирoвание 34 420-Костинброд като тържествената заря-проверка премина под командването на Подполковник Александър Георгиев – командир на военно формирование 34 420 – Костинброд и майор Димитър Донев.

На честването на Националния празник на Република България в град Костинброд присъстваха г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, г-жа Николина Ангелкова и г-н Младен Маринов- Народни представители в 47-то Народно събрание, г-н Александър Ненов и инж. Теодора Гогова – зам.-кметове на община Костинброд, г-жа Валя Иванова – секретар на община Костинброд, общински съветници: г-жа Даниела Станкова, г-н Мариян Младенов, г-н Димитър Найденов, г-н Димитър Григоров, г-жа Анелия Велева, г-жа Анна Радовска, г-жа Камелия Велкова, г-н Игнат Гюров и г-н Валентин Делчев, всички кметове на населени места от община Костинброд, служители на общинска администрация – Костинброд, граждани и гости на общината. На честването присъстваха сержантите и офицери от резерва и запаса от община Костинброд.

В тържественото си слово кметът на община Костинброд – г-н Трайко Младенов се обърна към присъстващите с исторически факти за Освобождението на България и заяви: „За поредна година се събираме  на площад Иван Вазов да почетем Освобождението на  България като свободни българи! Ние трябва да помним уроците от историята, за да може с техните поуки да изграждаме настоящето и бъдещето за нашите деца. В днешните трудни времена трябва да бъдем единни като българи! Поклон пред паметта на загиналите и да не забравяме – българското – да го почитаме, пазим и отстояваме. Да живее Майка България!”, с тези думи завърши кметът на община Костинброд.

Със сваляне на шапки и падане на колене, участниците в церемонията и присъстващите граждани отдадоха почит на геройски загиналите в боевете за свободата и независимостта на Родината. Техните имена се произнесоха на фона на траурния марш на Българската войска ,,Покойници ”, след което прозвуча химна на Република България. Венци бяха поднесени от община Костинброд, Общински съвет-Костинброд, Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса. Вечерната проверка завърши с тържествена заря в небето.

Трети март е датата на дълго мечтаната свобода на България. На трети март 2022 година честваме 144 години от Освобождението на България!

Честит празник, българи!

12979 посещения общо 2 посещения за деня
Тържествена заря – проверка в чест на 144-та годишнина от Освобождението на България се състоя на площад „Иван Вазов“, град Костинброд