В община Костинброд по традиция Божиите храмове с името на св. Георги Победоносец отбелязаха своите празници. Празнува страната ни, празнува и нашата община.

В село Драговишица Гергьовден се отпразнува с празнична литургия и освещаване на курбан в параклис “Свети Георги”.
Литургията отслужи Отец Тимотей и Отец Силуан- назначен за нов свещеник на село Драговищица.
Присъстваха г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, г-н Иван Иванов-общински съветник от село Драговишица, членове на настоятелството на параклис “Свети Георги”, дарители, жители и гости на с. Драговищица.
На 6 май, Гергьовден, се отслужи водосвет и освещаване на курбан в село Петърч.
По традиция в храм „Св. Вмчк. Георги“, с.Петърч се отслужи литургия за здраве от Отец Желязко Симонов.
Празникът в село Петърч завърши с освещаването на курбана за здраве и благополучие на всички жители на село Петърч, община Костинброд.
Кметът на село Петърч г-н Борислав Борисов, заедно със зам.-кмета инж. Теодора Гогова и жители на село Петърч присъстваха на курбана в село Петърч.
За неотразимата българска атмосфера в село Петърч се погрижиха и младежите от неповторимия и трупащ все по-големи популярност и награди петърчки танцов състав “Релакс”.
На 6 май, Гергьовден, се отслужи водосвет и освещаване на курбан в село Градец.
Курбан се даде в манастир „Св. Георги Победоносец“, в село Градец, а отец Крум отслужи литургия за здраве.
С погача посрещаше кметицата на селото г-жа Искра Димитрова, а присъстващи бяха зам.-кметът на община Костинброд г-н Александър Ненов и много жители на село Градец.
След курбана за здраве и църковният ритуал с музика и голям събор беше посрещнат днешния празник в центъра на китното костинбродско село.

 

5047 посещения общо 1 посещения за деня
Един от най-светлите християнски празници – 6 май е църковният празник Гергьовден, е Ден на храбростта и е празник на Българската армия.