На 9 май в село Драговищица се отбелязват три празника – Ден на Европа, Ден на Победата и църковният празник на Св. Николай Мирликийски Чудотворец! Венец от Община Костинброд поднесоха г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, венец от Общински съвет- Костинброд поднесе г-н Иван Иванов, венец от кметство Драговищица бе положен от г-жа Албена Виденова – кмет на село Драговищица. На събитието присъстваха много жители и гости на село Драговищица. Преди поднасянето на венците гостите и жителите на селото участваха в литийното шествие до църквата „Св. Николай”.

Тя е обявена за паметник на културата от ІІ група с изключителна художествена стойност и е изключително ценена от драговищенци. Йеромонах Леонтий изнесе иконата от храма и заедно с литийното шествие се пренесе до паметника, където Йеромонах Леонтий отслужи литургия загиналите знайни и незнайни герои от село Драговищица. Заместник-кметът на община Костинброд г-н Александър Ненов и кметът на село Драговищица г-жа Албена Виденова поздравиха всички присъстващи като им честитиха днешните празници. По традиция празникът завърши с изпълнения на децата от певческа школа „Омая”, които изпяха хубави народни песни, а танцов състав „Емиденс“ танцуваха за всички драговищенци български народни танци. Голямата изненада на вечерта бяха Етрополският духов оркестър, който добави настроение и веселие на всички присъстващи. Честит празник на село Драговищица! Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата! Честит Имен ден на всички, носещи името Николай и Никол(а).

12071 посещения общо 1 посещения за деня
9 май се отбеляза в село Драговищица с литийно шествие до храм “Св. Николай Мирликийски” и поднасяне на венци пред мемориалния комплекс, посветен на загиналите във войните за Национално освобождение и обединение на България