Фестивалът се провежда за осма поредна година, като всяка изминала година се разраства все повече.
В таз годишното му издание участваха над 20 състава с над 400 участници от цялата страна.
Участие във фестивала взеха групи, самодейни и професионални състави, оркестри, ансамбли, индивидуални изпълнители в областта на българския фолклор.
Празникът беше открит от кмета на община Костинброд- г-н Трайко Младенов. На сцената бяха поканени зам.-кметът, г-н Александър Ненов, г-жа Искра Димитрова-кмет на село Градец, г-н Владимир Балкански – преседател на читалището в с. Градец и г-жа Сенажана Радева – секретар на НЧ “Труд и просвета -1941”.
В речта си г-н Младенов приветства всички с добре дошли, пожела успех на съставите и призова всички участници и гости да продължават все така да популяризират и съхраняват българските традиции и фолклор.
Целият следобеден ден в красивото българско село Градец се чуваха български народни песни и се танцуваха български народни танци, съчетани с безброй усмивки на всички малки и големи любители на фолклора.
Фолклорната програмата беше закрита от домакините от Танцов състав “Хайдушки ручей” село Градец, с хореограф Венцислав Спасов, а след това се премина към награждаване на участниците.

5614 посещения общо 1 посещения за деня
На 28.05.2022 г. в с. Градец се проведе традиционният фолклорен фестивал “Хайдушки ручей”, организиран съвместно от НЧ “Труд и просвета-1941”, кметство с. Градец и подкрепен от община Костинброд.