Хора остават по спирките в късните часове поради непреминали автобуси. Днес се проведе извънредна работна среща на транспортната комисия към общински съвет – Костинброд и общинска администрация- Костинброд.

Поводът беше полученото едностранно уведомление от Автобусни превози Костинброд, които возят от квотата на община Костинброд.

В уведомлението автобусните превозвачи променят времето на някои от курсовете, които изпълняват и едностранно заявяват, че няма да изпълняват други курсове.

На извънредно организираната от общината работна среща – представители на Автобусни превози Костинброд не присъстваха.

30 минути преди започването на работната среща техен представител с обаждане по телефона заяви, че всички шофьори са заангажирани с работни дейности и никой от сдружението няма да присъства на обсъжданията. Още към края на днешния ден се образува обществено напрежение, като липсата на автобус за последните часове доведе до десетки чакащи по спирките – без общината и изнервените граждани да имат информация дали изобщо ще има последен автобус от София за общината ни !!!

Община Костинброд изтъква, че преди два месеца, когато автобусните превозвачи от Автобусни превози Костинброд заявиха, че желаят да бъдат повишени цените на билетите – между тях и общинска администрация- Костинброд беше проведена 4 часова работна среща, в която бяха уточнени курсовете и часовете, които да се изпълняват.

След едностранното уведомление на Автобусни превози-Костинброд и липсата на техен представител днес, от който да се получи информация от кога възнамеряват да возят по промените заявени от тях – тази вечер изнервени граждани останаха по спирките.

Опасението на община Костинброд е че подобни ситуации ще има и в други времеви диапазони – при липса на сутрешни, предиобедни и следобедни курсове !!!

Призоваваме гражданите да подават жалби и сигнали за неизпълнени курсове на електронната поща на общината: kostinbrod.bg@gmail.com

Община Костинброд – в лицето на общинска администрация и на общински съвет – Костинброд ще изисква обяснение от превозвачите, както и незабавна работна среща, след което ще предприеме бързи и безкомпромисни действия – в съответствие с нейните права и компетентности.

7156 посещения общо 1 посещения за деня
Извънредно заседание на транспортната комисия към общински съвет- Костинброд, заради едностранно уведомление на фирмата, осъществяваща обществен превоз на пътници от квотата на община Костинброд.