Улица в квартал от града ни е отцепена. Няма жертви, но има няколко ударени автомобила. След гонка с органите на реда бус с 40 мигранти катастрофира в спрели коли на улица “Калиакра” в град Костинброд.

Три коли са ударени след като шофьора на преследвания бус скача от управляваното от него превозно средство в движение и го оставя да се движи по оживената улица. Шофьорът побягва, но бързо е заловен, а в буса, който се удря в няколко коли са намерени 40 мигранти – млади мъже – по думите им от Сирия.

Зрелищното преследване по улиците на града става в следобедните часове на днешния почивен ден. Кметът на община Костинброд с представители на общинският инспекторат беше на мястото на инцидента. Г-н Младенов прекъсна отпуската си и се върна в общината, за да се запознае в подробности със ситуацията.

На място той разговаря с медиите и с гражданите от квартала, които бяха излезли на улица Калиакра. Органите на реда са задържали всички мигранти, както и опиталият се да избяга шофьор.

Кметът изтъкна , че при необходимост – ако бяха избягали от инцидента лица може да се включи общински инспекторат Костинброд, както и специализирания общински дрон, който не веднъж е използван при съвместни акции между общината и органите на реда.

 

Микробус с 47 мигранти катастрофира в Костинброд след гонка с полицията (ВИДЕО+СНИМКИ) – Престъпления – Крими – Новините на NOVA – NOVA

Костинброд още не може да се съвземе от ужаса с нахлулите мигранти, ето какво се е случило (blitz.bg)

Екшън и катастрофа в Костинброд: Полицаи гониха бус с мигранти, шофьорът скочи в движение | Днес.dir.bg

5909 посещения общо 1 посещения за деня
Бус с 40 мигранти катастрофира в град Костинброд