Срещата, наречена Работилница за участници за България се проведе днес, 04.10.22г., а за Република Сърбия се проведе в град Пирот на 03.10.22г.

В Работилницата взеха участие г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов- зам.-кметове на община Костинброд, г-н Васко Стоилков – кмет на община Сливница, г-н Иван Андонов- председател на Общински съвет – Кюстендил, представители на община Бобов дол и др.

Срещата бе модерирана от Съпредседателя на еврорегион Нишава, г-н Владица Тошич.

Присъстващите дискутираха и достигнаха до общото мнение, че в бъдещата работа по трансграничните проекти общините трябва да играят много по- голяма роля в управлението на проектите! Нужни са по -добре обучени експерти за оперативните програми и координатори на проектите.

Присъстващите кметове бяха също на мнение, че създаването на новия регион между Република България и Република Сърбия трябва да работи с повече проекти с по-голямо финансиране и през новия програмен период, като усилията се насочат към близките гранични общини.

Общината успешно реализира през 2021 г. проект по ТГС за закупуването на багер, а към момента реализира проект по ТГС за изграждането на спорно закрито игрище на стадион “Белица”, което ще бъде реализирано през следващата година.

11731 посещения общо 1 посещения за деня
Днес, в конферентна зала в Софийския университет “Св. Климент Охридски” се проведе среща по Програма LAP CBC Leadership Academy за сътрудничество: Сърбия – България