На Андреевден се освети реновираната сграда на Здравния дом в село Драговищица.

В сградата ще се помещава новия пенсионерски клуб „Извор“ и кабинетите на медицинските лица, обслужващи жителите на селото.

На 30 ноември 2022 година в напълно реконструираната сграда засия пъстротата на нашите възрастни съграждани. Помещенията за пенсионерския клуб са изцяло ремонтирани от община Костинброд.

Клубът е оборудван, благодарение на община Костинброд и дарители от селото, с кухненски уреди, кухненски мебели, климатици за отопление, телевизор и мебели за трапезария. Изграден е и санитарен възел.

По традиция, събитието бе съпътствано от тържествен водосвет, отслужен от Отец Николай от храм „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Костинброд.

На освещаването на сградата присъстваха : г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, кметът на село Драговищица г-жа Албена Виденова, заместник-кметът г-н Александър Ненов, д-р Атанас Тенев- Председател на Общински съвет, г-н Иван Иванов-общински съветник, г-жа Валя Иванова- секретар на общинска администрация, д-р Оксилова- практикуващ лекар в Здравен дом- Драговищица, г-жа Румяна Аврамова – директор на ДГ “Детелина“, г-жа Диана Михайлова – секретар на НЧ “Георги С. Раковски-1928“, кметове на населени места, директори на дирекции, служители на общинска администрация и жители на село Драговищица. От страна на пенсионерския клуб присъстваха г-н Красимир Найденов- председател, заместник-председател г-жа Виолета Латинова, секретар-касиер г-жа Костадинка Гергинова и проверителната комисия г-жа Юлия Рангелова, г-жа Лиляна Кръстанова и г-жа Красимира Анкова. Както и много пенсионери от селото, техни приятели и близки – също жители от село Драговищица.

След водосвета кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, поздрави всички присъстващи и подчерта, че пенсионерите от общината вече имат прекрасни условия за развитие на разнообразната си дейност, изпълнена с всеотдайност и забележителна активност в обществения и културен живот на община Костинброд. Кметът добави, че през тази година общинска администрация се е погрижила от най-малкия до най-възрастния жител на селото. Само преди месец завърши реконструкцията на ДГ “Детелина”. Разширяването на детската градина даде възможност за откриване на яслена група и изцяло нови помещения, оборудвани с нови мебели за най-малките жители на селото.

Кметът на село Драговищица, г-жа Албена Виденова, призова всички пенсионери от цялото село да ползват със здраве новия пенсионерски клуб, а заместник-кметът г-н Александър Ненов заяви, че още едно обещание към драговищенци е изпълнено.

Празничното събитие беше белязано и от приятна почерпка, приготвена от самите членове на пенсионерския клуб. Преди почерпката с вкусната погача, кметът на община Костинброд, кметът на село Драговищица, зам-кметът, председателят на Пенсионерски клуб „Извор“ и строителя прерязаха трикольорна лента и официално откриха новия пенсионерски клуб.

За финал гостите разгледаха и реновирания здравен дом, където д-р Оксилова заяви, че в този кабинет преглежда над 800 пациента от село Драговищица.

Честита нова придобивка за жителите на село Драговищица.

Община Костинброд спази обещанието към възрастните ни съграждани и обособи помещения за тях. В момента в община Костинброд се изработват проекти и ще се търси финансиране за корекция, укрепване, почистване и възстановяване на деретата, преминаващи през село Драговищица, с цел превенция от бедствия.

Преди ремонта:

Сградата отвън:

 

8207 посещения общо 2 посещения за деня
На Андреевден се освети реновираната сграда на Здравния дом в село Драговищица. В сградата ще се помещава новия пенсионерски клуб „Извор“ и кабинетите на медицинските лица, обслужващи жителите на селото.